autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
12 dovlecei mai rotunzi, 150 gr. carne de vitel tocata, 50 gr. slanina tocata, o ceapa, 2 catei de usturoi, o crenguta busuioc, 3 linguri de orez fiert, 1 ou, 2 linguri de parmezan ras, 30 gr. unt, 2 linguri ulei de masline, sare, piper., Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 crenguta tarhon, 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru), 3 linguri ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Bagati dovleceii in apa clocotita, lasati-i 5 minute si puneti-i sa se scurga. Taiati un capacel si scobiti-i cu o lingurita pana la 1 cm de margini. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le cubulete. Puneti uleiul sa se-ncinga si lasati sa se rumeneasca o ceapa tocata marunt. Adaugati carnea si slanina si lasati-le sa se caleasca si ele. Turnati deasupra miezul (scobit) de dovlecel si 2 linguri de cubulete de rosii. Lasati 5 minute sa fiarba, apoi zdrobiti amestecul cu o furculita. Varsati-l intr-un castron si amestecati-l cu orezul fiert, parmezanul ras, usturoiul pisat si busuiocul taiat. Incorporati oul, sarea si piperati. Incingeti cuptorul. Umpleti dovleceii, puneti capacelele la loc, asezati-i intr-un vas de jena, uns cu unt. Puneti cate putin unt pe fiecare dovlecel si bagati-i la cuptor, timp de 45 de minute. Intre timp, preparati sosul de rosii: puneti cubuletele de rosii (ramase) intr-o cratita, cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu tarhonul si ierburile aromate. Varsati deasupra uleiul de masline, adaugati zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba 10 minute. Inainte de a-i servi, turnati sosul de rosii peste dovlecei. Se pot consuma reci sau calzi, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam

8 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua. Se curata de mijloc si se lasa sa stea cu putina

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 12 dovlecei mai rotunzi
  • 150 gr. carne de vitel tocata
  • 50 gr. slanina tocata
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta busuioc
  • 3 linguri de orez fiert
  • 1 ou
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 30 gr. unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.
  • Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta tarhon
  • 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin
  • cimbru)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cub de zahar
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CREIER IN ALUAT