autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
12 dovlecei mai rotunzi, 150 gr. carne de vitel tocata, 50 gr. slanina tocata, o ceapa, 2 catei de usturoi, o crenguta busuioc, 3 linguri de orez fiert, 1 ou, 2 linguri de parmezan ras, 30 gr. unt, 2 linguri ulei de masline, sare, piper., Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 crenguta tarhon, 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru), 3 linguri ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Bagati dovleceii in apa clocotita, lasati-i 5 minute si puneti-i sa se scurga. Taiati un capacel si scobiti-i cu o lingurita pana la 1 cm de margini. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le cubulete. Puneti uleiul sa se-ncinga si lasati sa se rumeneasca o ceapa tocata marunt. Adaugati carnea si slanina si lasati-le sa se caleasca si ele. Turnati deasupra miezul (scobit) de dovlecel si 2 linguri de cubulete de rosii. Lasati 5 minute sa fiarba, apoi zdrobiti amestecul cu o furculita. Varsati-l intr-un castron si amestecati-l cu orezul fiert, parmezanul ras, usturoiul pisat si busuiocul taiat. Incorporati oul, sarea si piperati. Incingeti cuptorul. Umpleti dovleceii, puneti capacelele la loc, asezati-i intr-un vas de jena, uns cu unt. Puneti cate putin unt pe fiecare dovlecel si bagati-i la cuptor, timp de 45 de minute. Intre timp, preparati sosul de rosii: puneti cubuletele de rosii (ramase) intr-o cratita, cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu tarhonul si ierburile aromate. Varsati deasupra uleiul de masline, adaugati zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba 10 minute. Inainte de a-i servi, turnati sosul de rosii peste dovlecei. Se pot consuma reci sau calzi, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive
Dovlecei  umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb,

9 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 12 dovlecei mai rotunzi
  • 150 gr. carne de vitel tocata
  • 50 gr. slanina tocata
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta busuioc
  • 3 linguri de orez fiert
  • 1 ou
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 30 gr. unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.
  • Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta tarhon
  • 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin
  • cimbru)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cub de zahar
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar