autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Ingrediente
INGREDIENTE, , , , - 1kg de dovlecei mici, , - 1kg de vinete mici, , - 5-6 ardei grasi, -8 catei de usturoi intregi,decojiti, , - carne cu os de miel mai grasa (sau porc, vita, pui) care se pune sub dovlecei si vinete la fiert (facultativ), , , , Compozitie:, , , , - 1kg carne tocata (mai mare) de vita, , - 0,6kg de orez, , - 2 lingurite nucsoara, , - 3 linguri vegeta, , - 2 linguri curry, , - sare, piper (atentie! cand punem sare sa se tina seama ca vegeta are o cantitate suficienta de sare), , - 100ml ulei de masline, , Sos:, , - 1 litru de suc de rosii, , - 3 linguri pasta de rosii, , - sare dupa gust, , - apa pentru fiert

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs.

Vom incepe scobirea dovleceilor. Mai intai le taiem coditele si partea de sus .Vom scobi dovleceii de miez, avand grija sa nu se rupa peretii. Eu am folosit 2 ustensile speciale pentru scobit (le veti vedea in imaginile de mai jos).

Miezul provenit de la scobit il voi folosi la prepararea chiftelelor de dovleceii.

Dupa ce i-am scobit ii vom clati in interior pentru a elimina resturile ramase si le vom lasa 10 min in apa rece cu sare.

La vinete le vom taia numai codita,iar rozeta cu frunze o vom scoate dupa ce le vom umple.

Vom proceda la fel ca si la dovlecei; dupa scobire le vom clati si le lasam in apa cu sare 10 min.

La ardei e mai simplu, le taiem capacele si ii vom scutura de seminte; capacele le vom folosi pentru inchiderea ardeiilor dupa umplere.

Intre timp vom pregati compozitia

Se spala orezul in mai multe ape, dupa care se lasa la inmuiat timp de 15 min.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru compozitie, se va scurge orezul de apa si se vor amesteca toate la un loc, pana compozitia devine omogena.

Vom incepe umplerea dovlecilor; se vor umple numai pe jumatate, ca sa nu crape la fiert si sa nu iese umplutura afara.

La fel vom proceda si cu vinetele si ardeii. La vinete vom scoate rozeta cu frunze dupa umplere, iar ardeii ii vom inchide cu capacul lor, dupa umplere.

Asezam intr-o oala incapatoare,mai intai carnea, apoi vinetele, dovlecii, ardeii iar printre ele vom pune usturoiul care va da un gust deosebit la sos.

Deasupra se toarna sucul de rosii diluat cu apa si pasta de rosii. Se va sara dupa gust,iar deasupra se va pune o greutate speciala (in cazul meu) sau o farfurie intinsa astfel se va evita ca la fierbere sa se ridice deasupra.

Din momentul cand incepe sa fiarba apa se lasa sa dea cateava clocote dupa care se da focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 60-70 minute. Se poate testa dupa o ora cu o furculita daca sunt fierte.

Se servesc cu sos si smantana.

Pofta buna!

Reteta este specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de curcan cu ciuperci

Tocanita de curcan cu ciuperci

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete.

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
SARMALE BUNE

SARMALE BUNE

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa taiata marunt,

22 voturi    19 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • - 1kg de dovlecei mici
  • - 1kg de vinete mici
  • - 5-6 ardei grasi
  • -8 catei de usturoi intregi,decojiti
  • - carne cu os de miel mai grasa (sau porc
  • vita
  • pui) care se pune sub dovlecei si vinete la fiert (facultativ)
  • Compozitie:
  • - 1kg carne tocata (mai mare) de vita
  • - 0,6kg de orez
  • - 2 lingurite nucsoara
  • - 3 linguri vegeta
  • - 2 linguri curry
  • - sare
  • piper (atentie! cand punem sare sa se tina seama ca vegeta are o cantitate suficienta de sare)
  • - 100ml ulei de masline
  • Sos:
  • - 1 litru de suc de rosii
  • - 3 linguri pasta de rosii
  • - sare dupa gust
  • - apa pentru fiert

Raporteaza reteta

Retete
de tania
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
MELCI  CU CARNE TOCATA

MELCI CU CARNE TOCATA

Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Soté de ficat
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania