autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 septembrie 2015

Ingrediente
INGREDIENTE, , , , - 1kg de dovlecei mici, , - 1kg de vinete mici, , - 5-6 ardei grasi, -8 catei de usturoi intregi,decojiti, , - carne cu os de miel mai grasa (sau porc, vita, pui) care se pune sub dovlecei si vinete la fiert (facultativ), , , , Compozitie:, , , , - 1kg carne tocata (mai mare) de vita, , - 0,6kg de orez, , - 2 lingurite nucsoara, , - 3 linguri vegeta, , - 2 linguri curry, , - sare, piper (atentie! cand punem sare sa se tina seama ca vegeta are o cantitate suficienta de sare), , - 100ml ulei de masline, , Sos:, , - 1 litru de suc de rosii, , - 3 linguri pasta de rosii, , - sare dupa gust, , - apa pentru fiert

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs.

Vom incepe scobirea dovleceilor. Mai intai le taiem coditele si partea de sus .Vom scobi dovleceii de miez, avand grija sa nu se rupa peretii. Eu am folosit 2 ustensile speciale pentru scobit (le veti vedea in imaginile de mai jos).

Miezul provenit de la scobit il voi folosi la prepararea chiftelelor de dovleceii.

Dupa ce i-am scobit ii vom clati in interior pentru a elimina resturile ramase si le vom lasa 10 min in apa rece cu sare.

La vinete le vom taia numai codita,iar rozeta cu frunze o vom scoate dupa ce le vom umple.

Vom proceda la fel ca si la dovlecei; dupa scobire le vom clati si le lasam in apa cu sare 10 min.

La ardei e mai simplu, le taiem capacele si ii vom scutura de seminte; capacele le vom folosi pentru inchiderea ardeiilor dupa umplere.

Intre timp vom pregati compozitia

Se spala orezul in mai multe ape, dupa care se lasa la inmuiat timp de 15 min.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru compozitie, se va scurge orezul de apa si se vor amesteca toate la un loc, pana compozitia devine omogena.

Vom incepe umplerea dovlecilor; se vor umple numai pe jumatate, ca sa nu crape la fiert si sa nu iese umplutura afara.

La fel vom proceda si cu vinetele si ardeii. La vinete vom scoate rozeta cu frunze dupa umplere, iar ardeii ii vom inchide cu capacul lor, dupa umplere.

Asezam intr-o oala incapatoare,mai intai carnea, apoi vinetele, dovlecii, ardeii iar printre ele vom pune usturoiul care va da un gust deosebit la sos.

Deasupra se toarna sucul de rosii diluat cu apa si pasta de rosii. Se va sara dupa gust,iar deasupra se va pune o greutate speciala (in cazul meu) sau o farfurie intinsa astfel se va evita ca la fierbere sa se ridice deasupra.

Din momentul cand incepe sa fiarba apa se lasa sa dea cateava clocote dupa care se da focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 60-70 minute. Se poate testa dupa o ora cu o furculita daca sunt fierte.

Se servesc cu sos si smantana.

Pofta buna!

Reteta este specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Taiem muschiul in felii mai groase (8 felii). Feliem sunca in felii subtiri (16 felii) si cascavalul

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • - 1kg de dovlecei mici
  • - 1kg de vinete mici
  • - 5-6 ardei grasi
  • -8 catei de usturoi intregi,decojiti
  • - carne cu os de miel mai grasa (sau porc
  • vita
  • pui) care se pune sub dovlecei si vinete la fiert (facultativ)
  • Compozitie:
  • - 1kg carne tocata (mai mare) de vita
  • - 0,6kg de orez
  • - 2 lingurite nucsoara
  • - 3 linguri vegeta
  • - 2 linguri curry
  • - sare
  • piper (atentie! cand punem sare sa se tina seama ca vegeta are o cantitate suficienta de sare)
  • - 100ml ulei de masline
  • Sos:
  • - 1 litru de suc de rosii
  • - 3 linguri pasta de rosii
  • - sare dupa gust
  • - apa pentru fiert

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Muschi de porc in aluat