Se scot miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special.
Se spala dovleceii si se lasa la scurs.
Umplutura
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfuire.
Se caleste in acelasi ulei ceapa taiata marunt 2-3 minute ,apoi se adauga carnea de vita macinata cu sarea si condimentele; se lasa cca 10 minute.
Se scoate carnea intr-un castron , se adauga semintele de pin si se amesteca; se lasa sa se raceasca.
Se umplun dovleceii cu carnea.
In tigaia neaderenta se pun 5 linguri de ulei si se calesc dovleceii umpluti pana iau o culoare aurie.
Supa de iaurt solid”jameed”
Bulgarii de iaurt solid se sparg, se acopera cu apa fierbinte si se lasa 2-3 ore la inmuiat.
Se introduc in blender ( se mai poate adauga putina apa calda ) si se mixeaza; lichidul obtinut se adauga peste dovlecei si se lasa la fiert 15 minute.
Supa de iaurt
Se pun in blender iaurtul, apa si faina si se mixeaza bine.
Se pune la fiert cu dovleceii 15 minute.
Se potrivesc de sare.
In tigaia neaderenta se pun 2 linguri de ulei si se caleste usturoiul taiat marunt pana ia culoare aurie.
Se adauga usturoiul la supa la ultimele clocote.
Se decoreaza cu patrunjel verde.
Garnitura de orez
Orezul se curata si se opareste cu apa fierbinte; se lasa cu apa cca 5 minute ,apoi se spala cu apa rece.
Intr-o cratita neaderenta se pune uleiul la incins , se adauga taiteii si se lasa pana iau culoara brun deschis.
Se adauga apa ; cand apa fierbe se adauga orezul si sarea.
Se fierbe la foc mic 20 de minute.
Se decoreaza cu seminte de pin.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii