autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, 1. 1.250 kg dovlecei zucchini foarte mici ( cca 20 de bucati), 2. Pentru umplutura, -500gm carne de vita macinata, - 1 ceapa mare taiata marunt, -1/2 cana seminte de pin, -5 linguri ulei, -1 lingurita sare, -2 lingurite condiment mixt: piper, cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, nucsoara,foi de dafin,ghimbir, 3.Pentru supa de iaurt, Varianta 1 Supa de iaurt solid “Jameed”, -2 bulgari de iaurt solid ( este si sarat deci nu trebuie adaugata sare), -apa fiarta dupa gust( cat dorim supa de sarata), Varianta 2 Supa de iaurt proaspat, -4 cãni de iaurt, -2 cãni de apã, -2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb, - 6 catei de usturoi, -2 linguri ulei, -frunza de patrunjel verde, 4. Garnitura de orez, -3 pahare orez, -3/4 pahar taitei marunti, -5 linguri ulei, -4 pahare apa, -1 ½ lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se scot miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special.
Se spala dovleceii si se lasa la scurs.

Umplutura
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfuire.
Se caleste in acelasi ulei ceapa taiata marunt 2-3 minute ,apoi se adauga carnea de vita macinata cu sarea si condimentele; se lasa cca 10 minute.
Se scoate carnea intr-un castron , se adauga semintele de pin si se amesteca; se lasa sa se raceasca.
Se umplun dovleceii cu carnea.
In tigaia neaderenta se pun 5 linguri de ulei si se calesc dovleceii umpluti pana iau o culoare aurie.

Supa de iaurt solid”jameed”
Bulgarii de iaurt solid se sparg, se acopera cu apa fierbinte si se lasa 2-3 ore la inmuiat.
Se introduc in blender ( se mai poate adauga putina apa calda ) si se mixeaza; lichidul obtinut se adauga peste dovlecei si se lasa la fiert 15 minute.

Supa de iaurt
Se pun in blender iaurtul, apa si faina si se mixeaza bine.
Se pune la fiert cu dovleceii 15 minute.
Se potrivesc de sare.
In tigaia neaderenta se pun 2 linguri de ulei si se caleste usturoiul taiat marunt pana ia culoare aurie.
Se adauga usturoiul la supa la ultimele clocote.
Se decoreaza cu patrunjel verde.

Garnitura de orez
Orezul se curata si se opareste cu apa fierbinte; se lasa cu apa cca 5 minute ,apoi se spala cu apa rece.
Intr-o cratita neaderenta se pune uleiul la incins , se adauga taiteii si se lasa pana iau culoara brun deschis.
Se adauga apa ; cand apa fierbe se adauga orezul si sarea.
Se fierbe la foc mic 20 de minute.
Se decoreaza cu seminte de pin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mary (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2011

    felicitari mihaela...imi dai de lucru...numai mancaruri arabesti o sa gatesc de acum :D imi plac mult retetele tale...

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Bravo Mihaela, tine-0 tot asa....ma bucur ca faci astfel de mancaruri , suntem in aceiasi barca...loool.....dar tu dai clasa! Si sunt mandra de tine! Felicitari pentru mancarurile facute!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Arata foarte bine. Sunt cred tare buni.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Delicioasa mancarea aceasta,mie imi place laptele bautut sau iaurtul si de cate ori fac dovlecel umplut, il mananc cu iaurt sau lapte batut....Felicitari pentru reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      E o reteta interesanta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Imi place cum arata si de-asta cred ca este foarte bun.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Si eu fac asta,asemanator. Delicioasa mincare !Felicitari,Mihaela !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Mmmm ce as muia un pic de pain in sosuletul tau.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1. 1.250 kg dovlecei zucchini foarte mici ( cca 20 de bucati)
  • 2. Pentru umplutura
  • -500gm carne de vita macinata
  • - 1 ceapa mare taiata marunt
  • -1/2 cana seminte de pin
  • -5 linguri ulei
  • -1 lingurita sare
  • -2 lingurite condiment mixt: piper
  • cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara
  • nucsoara,foi de dafin,ghimbir
  • 3.Pentru supa de iaurt
  • Varianta 1 Supa de iaurt solid “Jameed”
  • -2 bulgari de iaurt solid ( este si sarat deci nu trebuie adaugata sare)
  • -apa fiarta dupa gust( cat dorim supa de sarata)
  • Varianta 2 Supa de iaurt proaspat
  • -4 cãni de iaurt
  • -2 cãni de apã
  • -2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb
  • - 6 catei de usturoi
  • -2 linguri ulei
  • -frunza de patrunjel verde
  • 4. Garnitura de orez
  • -3 pahare orez
  • -3/4 pahar taitei marunti
  • -5 linguri ulei
  • -4 pahare apa
  • -1 ½ lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mary (Chef de cuisine)

felicitari mihaela...imi dai de lucru...numai mancaruri arabesti o sa gatesc de acum :D imi plac mult retetele tale...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe la dubletta