autor:

Sidy

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Drob de miel in coronita de aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2017

Ingrediente
pentru umplutura:, măruntaiele de la un miel, 2legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 1 legătura de pătrunjel, 1 legătura de mărar, 2 linguri smantana Covalact, 2 oua fierte, 2 oua crude, 1-2 linguri unt superior Covalact, sare, piper, prapurul de la miel, ,  pentru aluat:, 150 ml lapte caldut, 1 lingurita sare, 2 oua crude, 3 linguri ulei, 450 g faina, 7 g drojdie uscata, 1/2 lingurita zahar, , 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough).

Intre timp, preparam umplutura.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se trage la tigaie intr-o lingura buna cu unt.

Se iau organele si se taie cuburi, apoi se pun peste ceapa trasa la tigaie. Le lasam la foc mic, le asezonam si fierb cam 20 de minute. Avem grija sa mai amestecam, din cand in cand.

Se lasa la racit, apoi se macina cu masina de tocat carnea. Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.

Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi, piper, sare si ouale crude. Toate acestea se amesteca cu smantana.

Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavii de tarta unsa cu unt.

Din aluatul obtinut, facem o cununa impletita in doua, pe care o punem pe margimea tavii, imprejurul drobului. Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand s-a rumenit frumos.

Scoatem tava din cuptor, indepartam ouale de lemn si punem altele de gaina, inrosite.

Drobul se poate servi atat cald, cat si rece.

Sa-l mancati sanatosi si sa aveti pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in coronita de aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita

Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita

Ciupercile curatate de pielita si picioruse, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • măruntaiele de la un miel
  • 2legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 1 legătura de mărar
  • 2 linguri smantana Covalact
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1-2 linguri unt superior Covalact
  • sare
  • piper
  • prapurul de la miel
  •  pentru aluat:
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua crude
  • 3 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi