Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 cepe, 10 ouă pentru compoziţie şi 3 ouă pentru uns tava (mie mi-au ieşit 3 tăvi), 1 kg de ficat de pui, o jumătate kg. de coastă de porc, o jumătate kg. carne tocată de curcan, o chită mare de pătrunjel proaspăt, 2 chite de mărar proaspăt, o ceşcuţă cu orez fiert, 2 ardei graşi, 1 ţelină mică, 1 păstârnac, 1 morcov mare, 3-4 linguri cu ulei, sare şi piper după gust.

Mod de preparare

Modul de preparare:

Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm prin maşina de tocat carne. Tocăm ceapa, păstârnacul şi ardeiul gras foarte mărunt, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.

Punem orezul la fiert, punem ceapa la călit, adăugăm celelalte legume peste ceapă şi le călim câteva minute, punem carnea tocată deasupra şi adăugăm orezul, apoi lăsăm câteva minute pe foc, după care dăm la o parte pentru a se răci. După ce s-au răcit, amestecăm legumele cu ficatul de pui si coasta de porc date prin maşina de tocat carne, adăugăm carnea tocată, ouăle, verdeaţa tocată foarte mărunt, sarea (sau delicatul), piperul şi le amestecăm.

Luăm o tavă, punem hârtie de copt în tavă, o ungem cu puţin ulei si turnăm din compoziţie, lăsând tava goală de două degete. Deasupra compoziţiei turnăm un ou bătut şi acoperin bine compiziţia dn tavă, apoi introducem tava la cuptor, la foc potrivit. Lăsăm să se coacă drobul până se rumeneşte, făcând testul cu sconitoarea pentru a vedea dacă e copt. Când e gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm drobul să se răcească în tavă.

Poftă mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise