Modul de preparare:
Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm prin maşina de tocat carne. Tocăm ceapa, păstârnacul şi ardeiul gras foarte mărunt, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.
Punem orezul la fiert, punem ceapa la călit, adăugăm celelalte legume peste ceapă şi le călim câteva minute, punem carnea tocată deasupra şi adăugăm orezul, apoi lăsăm câteva minute pe foc, după care dăm la o parte pentru a se răci. După ce s-au răcit, amestecăm legumele cu ficatul de pui si coasta de porc date prin maşina de tocat carne, adăugăm carnea tocată, ouăle, verdeaţa tocată foarte mărunt, sarea (sau delicatul), piperul şi le amestecăm.
Luăm o tavă, punem hârtie de copt în tavă, o ungem cu puţin ulei si turnăm din compoziţie, lăsând tava goală de două degete. Deasupra compoziţiei turnăm un ou bătut şi acoperin bine compiziţia dn tavă, apoi introducem tava la cuptor, la foc potrivit. Lăsăm să se coacă drobul până se rumeneşte, făcând testul cu sconitoarea pentru a vedea dacă e copt. Când e gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm drobul să se răcească în tavă.
Poftă mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii