autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, 6 cepe, 10 ouă pentru compoziţie şi 3 ouă pentru uns tava (mie mi-au ieşit 3 tăvi), 1 kg de ficat de pui, o jumătate kg. de coastă de porc, o jumătate kg. carne tocată de curcan, o chită mare de pătrunjel proaspăt, 2 chite de mărar proaspăt, o ceşcuţă cu orez fiert, 2 ardei graşi, 1 ţelină mică, 1 păstârnac, 1 morcov mare, 3-4 linguri cu ulei, sare şi piper după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:
Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm prin maşina de tocat carne. Tocăm ceapa, păstârnacul şi ardeiul gras foarte mărunt, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.
Punem orezul la fiert, punem ceapa la călit, adăugăm celelalte legume peste ceapă şi le călim câteva minute, punem carnea tocată deasupra şi adăugăm orezul, apoi lăsăm câteva minute pe foc, după care dăm la o parte pentru a se răci. După ce s-au răcit, amestecăm legumele cu ficatul de pui si coasta de porc date prin maşina de tocat carne, adăugăm carnea tocată, ouăle, verdeaţa tocată foarte mărunt, sarea (sau delicatul), piperul şi le amestecăm.
Luăm o tavă, punem hârtie de copt în tavă, o ungem cu puţin ulei si turnăm din compoziţie, lăsând tava goală de două degete. Deasupra compoziţiei turnăm un ou bătut şi acoperin bine compiziţia dn tavă, apoi introducem tava la cuptor, la foc potrivit. Lăsăm să se coacă drobul până se rumeneşte, făcând testul cu sconitoarea pentru a vedea dacă e copt. Când e gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm drobul să se răcească în tavă.

Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Bateti bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim rapid ceapa rosie taiata rondele si ciupercile feliate.

4 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 cepe
  • 10 ouă pentru compoziţie şi 3 ouă pentru uns tava (mie mi-au ieşit 3 tăvi)
  • 1 kg de ficat de pui
  • o jumătate kg. de coastă de porc
  • o jumătate kg. carne tocată de curcan
  • o chită mare de pătrunjel proaspăt
  • 2 chite de mărar proaspăt
  • o ceşcuţă cu orez fiert
  • 2 ardei graşi
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov mare
  • 3-4 linguri cu ulei
  • sare şi piper după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Scoicute cu cartofi si salam