autor:

Piri Piri e Canela

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Ingrediente
2 linguri zahãr, 2 linguri apã, putinã coajã de lãmâie, 1 cutie lapte condensat fiert, 200 ml. smântânã pt. friscã, 4-5 rodii, 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu, Decor:, frunze mentã

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã sã se rãceascã.
2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.
3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.
4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.
Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.
5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.
Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.
Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.
A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.
Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...
In Portugalia le zicem romã sau roman.
De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.
Romã (Punica Granatum):
Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.
Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.
Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.
Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de capsuni cu iaurt

Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem

9 voturi    2 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Cred ca e un deliciu,super,felicitari......*****

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    E super reteta! Daca mai stii si alte retete cu rodii te-as ruga sa le pui pe site... ador rodiile

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    Ce deliciu! Si eu am salvat reteta asta de 5 stele. Tot ce ai spus despre acest fruct este adevarat. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Suna delicios.Am salvat reteta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahãr
  • 2 linguri apã
  • putinã coajã de lãmâie
  • 1 cutie lapte condensat fiert
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 4-5 rodii
  • 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
  • Decor:
  • frunze mentã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mia (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu,super,felicitari......*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Crema cu lapte de cocos Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Inghetata de visine