autor:

Piri Piri e Canela

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Ingrediente
2 linguri zahãr, 2 linguri apã, putinã coajã de lãmâie, 1 cutie lapte condensat fiert, 200 ml. smântânã pt. friscã, 4-5 rodii, 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu, Decor:, frunze mentã

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã sã se rãceascã.
2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.
3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.
4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.
Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.
5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.
Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.
Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.
A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.
Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...
In Portugalia le zicem romã sau roman.
De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.
Romã (Punica Granatum):
Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.
Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.
Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.
Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci
Budinca de tapioca

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Cred ca e un deliciu,super,felicitari......*****

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    E super reteta! Daca mai stii si alte retete cu rodii te-as ruga sa le pui pe site... ador rodiile

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    Ce deliciu! Si eu am salvat reteta asta de 5 stele. Tot ce ai spus despre acest fruct este adevarat. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Suna delicios.Am salvat reteta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahãr
  • 2 linguri apã
  • putinã coajã de lãmâie
  • 1 cutie lapte condensat fiert
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 4-5 rodii
  • 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
  • Decor:
  • frunze mentã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mia (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu,super,felicitari......*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de stafide, mere si smochine