Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello

Ingrediente

  • 1 kg afine de padure;
  • 1 kg zmeura;
  • 1600 g zahar;
  • 1 lamaie;
  • 60 ml limoncello.

Mod de preparare

Se spala usor afinele cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la jumatate de lamaie.

Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se spala usor zmeuricile cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la cealalta jumatate de lamaie. Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Si gata cu treaba in prima zi. Dupa ce s-au racit, se baga in frigider peste noapte minim.

A doua zi continuam:

Intr-o cratita se pun afinele la fiert, amestecand in cand in cand usor pentru a nu zdrobi fructele. Cand au inceput sa fiarba, se lasa 10 minute la foc mare amestecand si luand spuma daca este necesar.

Se ia de pe foc si se toarna in borcanele pregatite umplandu-le doar pe jumatate. Se lasa sa se gelifieze.

Cu zmeura procedam la fel, numai ca timpul de fierbere este de doar 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga limoncello. Dupa ce s-a incorporat, se toarna usor in borcane peste afine.

Se mai toarna cateva picaturi de lichior si se pun capacele borcanelor.

Cum am pregatit borcanele: le-am spalat foarte bine pe toate partile plus capacele. Apoi am bagat borcanele pe gratarul cuptorului cu gura in jos la 220 grade pentru 5 minute, pana cand a disparut orice picatura de apa. Capacele le-am sters cu un prosop curat.

Din cantitatea de fruct din reteta mi-au iesit 8 borcane de 300 ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise