autor:

Magie in Farfurie

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Ingrediente
1 kg afine de padure, 1 kg zmeura, 1600 g zahar, 1 lamaie, 60 ml limoncello.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala usor afinele cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la jumatate de lamaie.

Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se spala usor zmeuricile cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la cealalta jumatate de lamaie. Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Si gata cu treaba in prima zi. Dupa ce s-au racit, se baga in frigider peste noapte minim.

A doua zi continuam:

Intr-o cratita se pun afinele la fiert, amestecand in cand in cand usor pentru a nu zdrobi fructele. Cand au inceput sa fiarba, se lasa 10 minute la foc mare amestecand si luand spuma daca este necesar.

Se ia de pe foc si se toarna in borcanele pregatite umplandu-le doar pe jumatate. Se lasa sa se gelifieze.

Cu zmeura procedam la fel, numai ca timpul de fierbere este de doar 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga limoncello. Dupa ce s-a incorporat, se toarna usor in borcane peste afine.

Se mai toarna cateva picaturi de lichior si se pun capacele borcanelor.

Cum am pregatit borcanele: le-am spalat foarte bine pe toate partile plus capacele. Apoi am bagat borcanele pe gratarul cuptorului cu gura in jos la 220 grade pentru 5 minute, pana cand a disparut orice picatura de apa. Capacele le-am sters cu un prosop curat.

Din cantitatea de fruct din reteta mi-au iesit 8 borcane de 300 ml.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca cu pandispan

Pasca cu pandispan

Pandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg afine de padure
  • 1 kg zmeura
  • 1600 g zahar
  • 1 lamaie
  • 60 ml limoncello.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Orange Fudge