autor:

amalia

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dulceata de ardei iute

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
500 g ardei iute cat mai rosu, 1,5 kg gogosari rosii, 1 l otet, 1 kg zahar, 200 g zahar gelifiant Green Sugar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii.

Am citit de mult despre o dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie.

Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.

Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.

Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.

Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.

Poti servi dulceata ca atare, cu pizza sau cu branza, ori in ce combinatii mai vrei. Ai liber la imaginatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia"

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ardei iute cat mai rosu
  • 1,5 kg gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 200 g zahar gelifiant Green Sugar

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Soté de legume cu oua