autor:

amalia

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dulceata de ardei iute

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
500 g ardei iute cat mai rosu, 1,5 kg gogosari rosii, 1 l otet, 1 kg zahar, 200 g zahar gelifiant Green Sugar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii.

Am citit de mult despre o dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie.

Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.

Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.

Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.

Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.

Poti servi dulceata ca atare, cu pizza sau cu branza, ori in ce combinatii mai vrei. Ai liber la imaginatie!
In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii.

Am citit de mult despre o dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Zaharul impreuna cu otetul se pune la fiert pana se leaga bine.Intre timp ardeii iuti si gogosarii

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se curata gogosarii de samburi, ardeii iuti se curata optional, se pune la fiert otetul cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ardei iute cat mai rosu
  • 1,5 kg gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 200 g zahar gelifiant Green Sugar

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Musaca ardeleneasca

Musaca ardeleneasca

Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca.

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure umplut

Iepure umplut

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa. Iepurele

2 voturi    0 comentarii
10h
Fripturi
Sandvis cu ou si branza

Sandvis cu ou si branza

Cand sunt acasa dimineata, micuta imi lanseaza cate o provocare :" Mami, maine dimineata vreau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive