Dulceata de caise cu indulcitor

Timp pregatire
80 minute
Dulceata de caise cu indulcitor

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • samburi caise
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

1.Caisele se spala, se scot samburii si se taie in doua. Alegeti caise coapte şi fără urme de lovituri.

2.Se pun intr-o cratita si se adauga peste indulcitorul si scortisoara.

3.Se lasa sa sa fiarba la foc mic aprox 30 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca, mai intens spre final pentru a nu se lipi.

4. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, se adăuga miezul samburilor de caise, tăiat mare. Se ia de pe de pe foc in momentul cand a ajuns la consistenta dorita, lasati mai mult daca vreti sa fie mai legata.

5.Borcanele spălate şi uscate se introduc pentru 15 minute în cuptorul încins. Dulceata se toarma în borcane, se infileteaza, se întorc cu capul în jos pana se racesc. Se păstrează în spaţii uscate, răcoroase şi întunecate timp de 12-24 de luni. Daca aveti camara e perfect.

Pentru ca am facut doar un borcan am mancat-o dimineata cu paine prajita cu unt. :) Ce bunatate!

Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda, @sisterskitchen.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura