autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
4 kg capsuni curatate, 2 kg zahar gelifiant, borcane cu capac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine.
Se pun pe foc, invartindu-se mereu.Se aduna toata spuma formata, cu o lingura.
Se lasa sa fiarba 5 minute din momentul in care incepe fierberea.
Asa fierbinte, dulceata se pune in borcane, se fixeaza capacele si se intorc cu capacul in jos 5 minute, apoi se pun intr-o cutie captusita cu o patura. Se acopera cu o alta patura pina a doua zi cind s-au racit si se pot pune in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sant mari le taiem

47 voturi    22 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Papanaşi cu dulceaţă de căpsuni reţetă

Papanaşi cu dulceaţă de căpsuni reţetă

Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 04 iunie 2014

    Imi place aroma ce o are !

  • Fara foto

    Georgian George , 27 mai 2014

    extrem de bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Eu pregatesc cu Gelfix clasic 1 1 ,e super !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Dulceata de orice fruct se face cu fructe intregi, cand le zdrobim obtinem marmelada sau gem! Dar este buna si reteta ta sidy!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Un deliciu atat dulceata cat si gemul de capsune...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Asa fac si eu Sidy draga.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si mie imi plac capsunile intregi in dulceata-le mai pot folosi la ornatul prajiturilor sau a torturilor.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu ador capsunile,si-mi place dulceata cu bucati mari de fructe.Urmeaza sa o pun si eu ptr. iarna,inca nu am facut acest lucru.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Daca zdrobim fructele, vom obtine gem sau marmelada de capsuni, nu dulceata! Dulceata de capsuni o vom face cu fructele intregi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 4 kg capsuni curatate
  • 2 kg zahar gelifiant
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu pregatesc cu Gelfix clasic 1 1 ,e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Socată reţeta bunicii Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul de lamaie

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Socată reţeta bunicii Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii 1/2kg de zahar se arde pe foc dupa care se stige cu apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul.

11 voturi    5 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
suc de fructe by copilou