autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
4 kg capsuni curatate, 2 kg zahar gelifiant, borcane cu capac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine.
Se pun pe foc, invartindu-se mereu.Se aduna toata spuma formata, cu o lingura.
Se lasa sa fiarba 5 minute din momentul in care incepe fierberea.
Asa fierbinte, dulceata se pune in borcane, se fixeaza capacele si se intorc cu capacul in jos 5 minute, apoi se pun intr-o cutie captusita cu o patura. Se acopera cu o alta patura pina a doua zi cind s-au racit si se pot pune in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se pregateste un sirop de apa si zahar care se pune la fiert, cand zaharul s-a topit destul de bine

18 voturi    10 comentarii
25 min
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni (cu gel fix 3x1)

Dulceata de capsuni (cu gel fix 3x1)

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 04 iunie 2014

    Imi place aroma ce o are !

  • Fara foto

    Georgian George , 27 mai 2014

    extrem de bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Eu pregatesc cu Gelfix clasic 1 1 ,e super !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Dulceata de orice fruct se face cu fructe intregi, cand le zdrobim obtinem marmelada sau gem! Dar este buna si reteta ta sidy!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Un deliciu atat dulceata cat si gemul de capsune...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Asa fac si eu Sidy draga.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si mie imi plac capsunile intregi in dulceata-le mai pot folosi la ornatul prajiturilor sau a torturilor.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu ador capsunile,si-mi place dulceata cu bucati mari de fructe.Urmeaza sa o pun si eu ptr. iarna,inca nu am facut acest lucru.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Daca zdrobim fructele, vom obtine gem sau marmelada de capsuni, nu dulceata! Dulceata de capsuni o vom face cu fructele intregi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 4 kg capsuni curatate
  • 2 kg zahar gelifiant
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu pregatesc cu Gelfix clasic 1 1 ,e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc natural de casa