Cureti gutuile de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le pui intr-un tifon si le fierbi pana incep sa se inmoaie, apoi le scurgi. Fierbi apa cu zaharul, iei spuma si, cand siropul s-a ingrosat, adaugi intai gutuile, iar dupa cateva clocote, zeama de lamaie. Cand ai probat si dulceata este bine legata, stingi focul si adaugi batonul de vanilie, taiat pe lungime. O pui calduta, in borcane pe care le legi cu celofan abia dupa ce dulceata s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii