autor:

Maria Markov

» » Spume si creme dulci

Dulceata de lapte

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
1,25 litri lapte gras, 250gr smantana, 600gr zahar, 1 baton vanilie, 1 varf cutit bicarbonat, 1 varf cutit sare, Reteta am preluat-o si testat-o de la urmatoarea adresa:, http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/crema-de-lapte-di-leche.html

Dificultate: Redusa Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; cand da sa fiarba se adauga samantana, zaharul, sarea, bicarbonatul si batonul de vanilie, si se dau la foc foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecand din cand in cand.
Aproximativ dupa o ora se va schimba la culoare si va continua asa pana va deveni auriu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Cand e gata, se toarna intr-un borcan (eu am pus intr-un borcan de 800ml si a fost aproape plin) si se lasa sa se raceasca. Se tine la frigider, si e de recomandat sa fie consumat cam intr-o luna.
Are un gust foarte bun, ca un fel de crema de caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic

8 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

18 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 27 februarie 2012

    Lia Maria, eu nu am incercat niciodata cu lapte condensat, dar te asigur ca iese foarte buna si cu lapte proaspat :) Marta Gabriela, ma bucur tare ca ti-am fost de ajutor :) Va pup, si spor la treaba in bucatarie!!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

    chiar cautam reteta ;multumesc mult

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

    Nu am incercat pana acum din lapte proaspat, obtine-am crema din lapte condensat...dar cu siguranta am sa incerc pe viitor :) pupici

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 18 februarie 2012

      multumesc mult, Maria! o sa incerc reteta si revin cu recenzia :-)

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 18 februarie 2012

      multumesc mult, Maria! o sa incerc reteta si revin cu recenzia :-)

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012

      Bogdan, am folosit smantana normala, din aceea ce o folosim cu totii si cand servim sarmale; nu e smantana lichida pentru frisca. Si apropo, dintre prietenii mei la care am servit-o, unii au asortat-o cu inghetata si au zis ca le place mult. :)

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      interesanta tare reteta! o singura intrebare: de care smantana ati folosit?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      foarte interesanta reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Este o reteta interesanta, am gasit si eu mai in primavara o retete de dulceata de lapte intro revista de gastronomie, mi-am propus sa o fac, dar inca nu am ajuns. Daca are gust de caramel, imi place in cel mai sigur mod.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      Salvata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Interesanta reteta ! De tinut minte....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • 1,25 litri lapte gras
  • 250gr smantana
  • 600gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 varf cutit sare
  • Reteta am preluat-o si testat-o de la urmatoarea adresa:
  • http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/crema-de-lapte-di-leche.html

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

Lia Maria, eu nu am incercat niciodata cu lapte condensat, dar te asigur ca iese foarte buna si cu lapte proaspat :) Marta Gabriela, ma bucur tare ca ti-am fost de ajutor :) Va pup, si spor la treaba in bucatarie!!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Mere coapte lipicioase