Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.
Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.
Punem oala pe aragaz, la foc mic.
Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.
Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.
Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.
Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.
In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.
Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii