autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de mure

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
3 kg mure, 500 ml apa, 1,5 kg zahar, 1/2 lamaie mica

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.
Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.
Punem oala pe aragaz, la foc mic.
Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.
Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.
Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.
Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.
In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.
Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita Puneti zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema caramel