Dulceata de mure

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de mure

Ingrediente

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica

Mod de preparare

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.

Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.

Punem oala pe aragaz, la foc mic.

Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.

Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.

Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.

Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.

In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.

Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise