Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.
Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.
Punem oala pe aragaz, la foc mic.
Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.
Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.
Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.
Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.
In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.
Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii