Dulceata de pepene galben

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de pepene galben

Ingrediente

  • 2 kg miez de pepene galben, taiat cubulete
  • zeama de la 2 lamai
  • 1 kg de zahar
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se pun bucatile de pepene galben intr-o cratita impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, semintele de vanilie si pastaia golita. Se fierbe (destul de mult, pentru ca lasa multa apa), amestecand din cand in cand, pana ajunge la consistenta dorita, se scoate pastaia de vanilie, se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate care se invelesc in paturi si se lasa acolo pana se racesc complet.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor