autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de zmeura

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
870 g zmeura, 750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.



A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).



Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Astazi am pregatit dulceata mea preferata: din zmeura. Se spala zmeura (cu grija pentru ca se

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de  zmeura

Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de zmeura

Pentru ingredientul inghetata: - retete de inghetata prin bucataria albinutzei sau de care stiti

4 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 870 g zmeura
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor