autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de zmeura

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
870 g zmeura, 750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.



A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).



Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
DULCEATA DE ZMEURA

DULCEATA DE ZMEURA

Se spala si se curta zmeura.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand

4 voturi    2 comentarii
6h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 870 g zmeura
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura Mira cu cocos