Ingrediente
Ingrediente :, Pentru aluat : 500 ml apa, sare, 200 gr unt, 50 gr zahar, 300-350 f faina., Pentru umplutura : 2 budinci de vanilie, lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit de seminte de vanilie, 200 ml frisca lichida sau batuta, 50 gr unt., Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra, 50 gr unt, 100 gr frisca lichida, o lingura ulei arahide.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
24 voturi
Mod de preparare
se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.
Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.
http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com/
Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 05 martie 2011
La mine dispare si ...farfuria! Noi mancam cu tona, eclere!
Sidy (Chef de cuisine) , 05 martie 2011
Mie tare mult imi plac eclerurile dar......ma enerveaza !!! Cum le pui in farfurie, cum dispar... Imi place mult cum ai expicat si arata minunat eclerele tale !
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 martie 2011
si noua ne plac foarte mult eclerele...dar nu stau mult pe farfurie....cam isi iau zborurile repede...:)) sunt un deliciu!!!