Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Pentru aluat : 500 ml apa, sare, 200 gr unt, 50 gr zahar, 300-350 f faina.
  • Pentru umplutura : 2 budinci de vanilie, lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit de seminte de vanilie, 200 ml frisca lichida sau batuta, 50 gr unt.
  • Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra, 50 gr unt, 100 gr frisca lichida, o lingura ulei arahide.

Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel mult doua, se pune faina toata odata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca un pic si se pun ouale, unul cate unul, dupa fiecare amestecandu-se bine. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici sa curga. Se tapeteaza tava mare de la aragaz cu hartie si se traseaza aluatul cu un sprit in ce forme doriti : mai mari, mai mici, rotunde. Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute, pana devin aurii. Sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se lasa cochiliile eclerelor. In timp ce cochillile se coc, se prepara crema astfel :

se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.

Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.

http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise