autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente :, Pentru aluat : 500 ml apa, sare, 200 gr unt, 50 gr zahar, 300-350 f faina., Pentru umplutura : 2 budinci de vanilie, lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit de seminte de vanilie, 200 ml frisca lichida sau batuta, 50 gr unt., Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra, 50 gr unt, 100 gr frisca lichida, o lingura ulei arahide.

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel mult doua, se pune faina toata odata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca un pic si se pun ouale, unul cate unul, dupa fiecare amestecandu-se bine. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici sa curga. Se tapeteaza tava mare de la aragaz cu hartie si se traseaza aluatul cu un sprit in ce forme doriti : mai mari, mai mici, rotunde. Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute, pana devin aurii. Sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se lasa cochiliile eclerelor. In timp ce cochillile se coc, se prepara crema astfel :
se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.
Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.
http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos

Napolitana cu cocos

Se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga cocosul.Se razaleste ciocolata si se adauga rom.Se umplu

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Maestru bucatar) , 18 decembrie 2012

    cate oua se folosec?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Delicioase!***** Asta o spuneti numai ca sa nu ne serviti si pe noi??????Ha ha ha..

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    Absout delicioase!!!

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      La mine dispare si ...farfuria! Noi mancam cu tona, eclere!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Mie tare mult imi plac eclerurile dar......ma enerveaza !!! Cum le pui in farfurie, cum dispar... Imi place mult cum ai expicat si arata minunat eclerele tale !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      si noua ne plac foarte mult eclerele...dar nu stau mult pe farfurie....cam isi iau zborurile repede...:)) sunt un deliciu!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Pentru aluat : 500 ml apa
  • sare
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 300-350 f faina.
  • Pentru umplutura : 2 budinci de vanilie
  • lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit de seminte de vanilie
  • 200 ml frisca lichida sau batuta
  • 50 gr unt.
  • Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura ulei arahide.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Ramona (Maestru bucatar)

cate oua se folosec?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe