autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Ekmek (Paine Turceasca)

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
Faina, apa, drojdie uscata, zahar, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

1. Se puna apa si faina intr-un vas care poate fi apoi acoperit si se amesteca bine. Se acopera si se lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, se mai adauga faina si apa in vas. Se acopera si se lasa din nou peste noapte. A treia zi se face acelasi lucru.
2. Aluatul: intr-un vas mare se dizolva drojdia si zaharul cu apa calduta. Si se lasa asa timp de 10 minute pana devine o compozitie cremoasa.
3. Apa si faina care au fost lasate 3 zile la fermentat se impart in bucatele mici si se adauga la compozitia din drojdie. Se amesteca adaugandu-se din nou faina si sare. Cand aluatul e gata se aseaza pe o suprafata presarata de faina si se framanta pana devine neted si elastic, timp de 8 minute. Se mai adauga in ploaie putina faina peste aluat si apoi se acopera cu un prosop uscat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza marimea.
4. Se pune aluatul din nou aluatu;l pe o suprafata presarata cu faina si se apasa pentru a elimina aerul. Se imparte apoi in jumatate si se framanta fiecare bucata pentru 2 sau 3 minute. Se modealeaza on forma unor franzele ovale. Se pulverizeaza apoi faina de grau in 2 tavi. Se tavalesc si se intind cele 2 franzele. Se stropeste suprafata franzelellor cu faina. Se acopera cu un prosop uscat si se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza marimea. Intre timp se pre-incalzeste cuptorul la 220 de grade C.
5. Se aseaza apoi la copt timp de 30-40 min. in cuptorul pre-incalzit. Se stropesc cu apa de 3 ori in primele 15 minute. Franzelele sunt gata cand suprafata nu a gol cand sunt ciocanite. Se lasa la racit inainte de a fi servite
Daca ti-a placut reteta noastra "Ekmek (Paine Turceasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu apa,mierea,rozmarinul macinat sau tocat foarte fin,uleiul.Maiaua se prepara

22 voturi    12 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza

Melci cu branza

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam

13 voturi    10 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu am mancat ekmek cataif mortal a fost.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Faina
  • apa
  • drojdie uscata
  • zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina de porumb fara gluten