autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Ekmek (Paine Turceasca)

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
Faina, apa, drojdie uscata, zahar, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Se puna apa si faina intr-un vas care poate fi apoi acoperit si se amesteca bine. Se acopera si se lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, se mai adauga faina si apa in vas. Se acopera si se lasa din nou peste noapte. A treia zi se face acelasi lucru.
2. Aluatul: intr-un vas mare se dizolva drojdia si zaharul cu apa calduta. Si se lasa asa timp de 10 minute pana devine o compozitie cremoasa.
3. Apa si faina care au fost lasate 3 zile la fermentat se impart in bucatele mici si se adauga la compozitia din drojdie. Se amesteca adaugandu-se din nou faina si sare. Cand aluatul e gata se aseaza pe o suprafata presarata de faina si se framanta pana devine neted si elastic, timp de 8 minute. Se mai adauga in ploaie putina faina peste aluat si apoi se acopera cu un prosop uscat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza marimea.
4. Se pune aluatul din nou aluatu;l pe o suprafata presarata cu faina si se apasa pentru a elimina aerul. Se imparte apoi in jumatate si se framanta fiecare bucata pentru 2 sau 3 minute. Se modealeaza on forma unor franzele ovale. Se pulverizeaza apoi faina de grau in 2 tavi. Se tavalesc si se intind cele 2 franzele. Se stropeste suprafata franzelellor cu faina. Se acopera cu un prosop uscat si se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza marimea. Intre timp se pre-incalzeste cuptorul la 220 de grade C.
5. Se aseaza apoi la copt timp de 30-40 min. in cuptorul pre-incalzit. Se stropesc cu apa de 3 ori in primele 15 minute. Franzelele sunt gata cand suprafata nu a gol cand sunt ciocanite. Se lasa la racit inainte de a fi servite
Daca ti-a placut reteta noastra "Ekmek (Paine Turceasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu miere și mac

Pancakes cu miere și mac

Separam ouale; mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, dupa care adaugam

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu am mancat ekmek cataif mortal a fost.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Faina
  • apa
  • drojdie uscata
  • zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
savarine