autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Escalop a' la grec

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
- 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),, - 1 ceasca de ulei, , - sare, , - 150 g masline fara samburi, , - 1 lingurita boia de ardei, , - 1 ceasca supa de carne, , - piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea sub jet de apa rece, se usuca in prosop curat, se bat bucatile cu batatorul de lemn, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se prajesc in ulei incins. Se rumenesc bucatile cate 2-3 min. pe fiecare parte si se lasa in uleiul in care s-au prajit. Se acopera cu o cana de supa de carne si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit. Se scot samburii maslinelor, se clocotesc cateva minute si se clatesc cu apa rece. Se pun peste escalopuri cand acestea sunt aproape gata. Se coloreaza sosul cu boia de ardei, se sareaza si se mai lasa putin pe foc. Escalopurile se servesc fierbinti, cu sosul in care s-au facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop a' la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata (eu am avut de porc

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Limba cu praz si masline

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    interesanta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Mmmm ce bun.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),
  • - 1 ceasca de ulei
  • - sare
  • - 150 g masline fara samburi
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

clara marinescu (Chef de cuisine)

interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor