autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Escalop a' la grec

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
- 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),, - 1 ceasca de ulei, , - sare, , - 150 g masline fara samburi, , - 1 lingurita boia de ardei, , - 1 ceasca supa de carne, , - piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea sub jet de apa rece, se usuca in prosop curat, se bat bucatile cu batatorul de lemn, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se prajesc in ulei incins. Se rumenesc bucatile cate 2-3 min. pe fiecare parte si se lasa in uleiul in care s-au prajit. Se acopera cu o cana de supa de carne si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit. Se scot samburii maslinelor, se clocotesc cateva minute si se clatesc cu apa rece. Se pun peste escalopuri cand acestea sunt aproape gata. Se coloreaza sosul cu boia de ardei, se sareaza si se mai lasa putin pe foc. Escalopurile se servesc fierbinti, cu sosul in care s-au facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop a' la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga la cuptor

Mamaliga la cuptor

Am facut mamaliga si am pus-o intr-un vas de Jena in straturi. Mamaliga, slanina bucatele, branza

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    interesanta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Mmmm ce bun.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),
  • - 1 ceasca de ulei
  • - sare
  • - 150 g masline fara samburi
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

clara marinescu (Chef de cuisine)

interesanta reteta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu pulpe de pui la cuptor