autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Escalop a' la grec

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
- 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),, - 1 ceasca de ulei, , - sare, , - 150 g masline fara samburi, , - 1 lingurita boia de ardei, , - 1 ceasca supa de carne, , - piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea sub jet de apa rece, se usuca in prosop curat, se bat bucatile cu batatorul de lemn, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se prajesc in ulei incins. Se rumenesc bucatile cate 2-3 min. pe fiecare parte si se lasa in uleiul in care s-au prajit. Se acopera cu o cana de supa de carne si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit. Se scot samburii maslinelor, se clocotesc cateva minute si se clatesc cu apa rece. Se pun peste escalopuri cand acestea sunt aproape gata. Se coloreaza sosul cu boia de ardei, se sareaza si se mai lasa putin pe foc. Escalopurile se servesc fierbinti, cu sosul in care s-au facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop a' la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    interesanta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Mmmm ce bun.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda),
  • - 1 ceasca de ulei
  • - sare
  • - 150 g masline fara samburi
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

clara marinescu (Chef de cuisine)

interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi