autor:

Fara foto

» » Fripturi

Escalop cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi, 400 g ciuperci, 200 g şuncă, 100 g unt, 500 g sos tomat, 100 g făină, 100 ml vin roşu, 100 ml ulei, sare, piper, după gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se porţionează cîte două bucăţi la porţie, se bate cu ciocanul de şniţele, se sărează, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Uleiul rămas se strecoară şi se adaugă la sosul tomat, odată cu vinul, se introduc şi bucăţile de carne (escalopurile) şi se lasă la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele şi se prăjesc uşor în unt odată cu şunca tăiată felioare în lungime. Se adaugă în vasul cu friptură, se amestecă, şi se mai fierb cca 30 minute. Cînd sînt gata se aşează în farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra şi cu garnitura de cartofi prăjiti sau natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Escalop de vita cu ciuperci

Escalop de vita cu ciuperci

- tăiem carnea și o batem ca pentru șnițele. Presărăm cimbru și sare peste ea. - tăvălim

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g şuncă
  • 100 g unt
  • 500 g sos tomat
  • 100 g făină
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui umplute