autor:

Manolovici Eugen

» » Retete vegetariene

Falafel

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
2 cani de naut, , 1 ceapa, , 2 catei usturoi, , 1 lingurita coriandru, , 1 lingurita chimen, , sare, piper, chilli, dupa gust, , 1 legatura patrunjel, , 1/2 lingurita bicarbonat, , pesmet, , ulei pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Nautul, nefiert si pus la inmuiat peste noapte, ceapa tocata , usturoiul, maruntit si patrunjelul tocat se mixeaza pana obtinem o pasta. Adaugam bicarbonatul si condimentele si lasam la odihnit 1/2 ora. Formam chiftelele ( cu mana uda ), le dam prin pesmet si le prajim in uleiul deja incins.

Pofta buna !

PROVER ARAB : Sa ai intotdeauna 2 animale de calarie, rabdarea si prudenta. Rabdarea te vesteste, prudenta te pazeste . RETETA APARTINE BUCATARIEI ARABE.
Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Falafel (specific arab)

Falafel (specific arab)

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea. Apoi nautul, ceapa, patrunjelul,

16 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

    Tare buna reteta.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Imi plac retetele tale... mai ales ca le condimentezi cu cate un proverb... :)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Tare gustoase trebuie sa fie!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Felicitari pentru reteta si proverbul arab.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Da husni, asa este, ai dreptate, se foloseste faina de susan.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Aici,se maninca f.,f.mult.Nu le punem in pesmet. Nu,draga Silvia,nautul nu se fierbe;dar,trebuie inmuiat bine,cel putin 8-10 ore.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Cu siguranta ca este tare bun ! O singura data am facut dar era...semipreparat si eu nu am mai avut mult de lucru la el.... Dar acum am aflata cum se face.... Bravo !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Imi place tare mult aceasta reteta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Imi plac si mie.Dar sa inteleg ca nautul doar la-i lasat la nmuiat?nu la-i fiert de loc?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Interesantã reteta, imi place mult nãutul!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de naut
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • chilli
  • dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buna reteta.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Rulouri de vinete cu spanac si ricotta