Fasole batuta cu garnitura de ceapa calita

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta cu garnitura de ceapa calita

Ingrediente

  • 1/2 kg de fasole uscata albă
  • 2 cepe albe mari, tăiate cubulețe mici
  • 6-8 căței de usturoi, tăiați felii mai groase (căci mie îmi place aroma usturoiului)
  • 1 cană de ulei (inclusiv, se poate folosi ulei de măsline)
  • 1-2 căni de apă minerală (ăsta chiar că e un secret!!!) pentru a potrivi consistența produsului
  • 3-4 linguri de boia dulce
  • sare după gust

Mod de preparare

Alegem fasolea (nu ca pe vremuri, bob cu bob, căci era plină de impurități), o spălăm în 2-3 ape și o lasăm să stea în apă rece la înmuiat, peste noapte (cel mai bine)!

Aruncăm apa în care a stat fasolea la înmuiat (vedeți că fasolea absoarbe apă, deci trebuie să fie suficientă!).

Eu pun fasolea la fiert în Kukta, timp de 30 de minute, după ce a ”fluierat” supapa!

După ce a fiert, o scot, o scurg de apă și o las să se răcească!

După ce s-a răcit, o pun întro oală, cu usturoiul tăiat și cu ajutorul unui blender, o fac pastă.

În timpul mărunțirii adaug uleiul și apa minerală, până ajung la consistența dorită!

Punem fasolea bătută în vasul de prezentare și presărăm peste ea, boia de ardei dulce.

Între timp, ceapa tocată mărunt, e pusă la călit în ulei și se rumenește amestecând în permanență, ca să nu se ardă!

După ce s-a rumenit uniform, se scoate din tigaie, se întinde uniform cu o lingură peste fasolea bătută!

Vasul se pune la frigider.

Se servește rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise