autor:

Marcel Iorga

» » , Retete de post, Salate

Fasole batuta cu garnitura de ceapa calita

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Ingrediente
1/2 kg de fasole uscata albă, 2 cepe albe mari, tăiate cubulețe mici, 6-8 căței de usturoi, tăiați felii mai groase (căci mie îmi place aroma usturoiului), 1 cană de ulei (inclusiv, se poate folosi ulei de măsline), 1-2 căni de apă minerală (ăsta chiar că e un secret!!!) pentru a potrivi consistența produsului, 3-4 linguri de boia dulce, sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Alegem fasolea (nu ca pe vremuri, bob cu bob, căci era plină de impurități), o spălăm în 2-3 ape și o lasăm să stea în apă rece la înmuiat, peste noapte (cel mai bine)!
Aruncăm apa în care a stat fasolea la înmuiat (vedeți că fasolea absoarbe apă, deci trebuie să fie suficientă!).
Eu pun fasolea la fiert în Kukta, timp de 30 de minute, după ce a ”fluierat” supapa!
După ce a fiert, o scot, o scurg de apă și o las să se răcească!
După ce s-a răcit, o pun întro oală, cu usturoiul tăiat și cu ajutorul unui blender, o fac pastă.
În timpul mărunțirii adaug uleiul și apa minerală, până ajung la consistența dorită!
Punem fasolea bătută în vasul de prezentare și presărăm peste ea, boia de ardei dulce.
Între timp, ceapa tocată mărunt, e pusă la călit în ulei și se rumenește amestecând în permanență, ca să nu se ardă!
După ce s-a rumenit uniform, se scoate din tigaie, se întinde uniform cu o lingură peste fasolea bătută!
Vasul se pune la frigider.
Se servește rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu garnitura de ceapa calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Ciuperci pleurotus

Ciuperci pleurotus

Se taie ciupercile şi usturoiul fâşii. Se amestecă cu uleiul, coniacul şi toate condimentele

4 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
SALATA ISRAELIANA

SALATA ISRAELIANA

Toate legumele se taie cubulete potrivite,patrunjelul se taie marunt. Se face un dressing din knorr

2 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • claudia

    claudia (Chef de cuisine):

    bunaaa... cu o ceapa sparta si un pic sarata...mama ce bunaaa... am facuto si de cite oriiiii.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg de fasole uscata albă
  • 2 cepe albe mari
  • tăiate cubulețe mici
  • 6-8 căței de usturoi
  • tăiați felii mai groase (căci mie îmi place aroma usturoiului)
  • 1 cană de ulei (inclusiv
  • se poate folosi ulei de măsline)
  • 1-2 căni de apă minerală (ăsta chiar că e un secret!!!) pentru a potrivi consistența produsului
  • 3-4 linguri de boia dulce
  • sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Icre