- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
- ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;
- fasolea se pune la fiert in apa rece (dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
- se lasa la fiert cca. 1 ora;
- intre timp se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si cartoful, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
- se adauga ciolanul fiert si dezosat;
- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;
- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.
O servesti in painici cu seminte (preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole. Servesti cu ceapa rosie/ardei iute/ smantana, dupa cum iti place.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii