autor:

amalia

» » Borsuri si Ciorbe

Fasole cu ciolan servita in paine

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Ingrediente
500 g fasole colorata boabe uscata, 500 g ciolan afumat, 1 morcov, 1 ceapa mare, alba, 1 pastarnac, 1 cartof mare, sare dupa gust, cimbru uscat, 250 ml bulion de casa, cateva frunze de leustean verde

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;

- ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;

- fasolea se pune la fiert in apa rece (dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);

- se lasa la fiert cca. 1 ora;

- intre timp se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si cartoful, se taie marunt si se calesc in putin ulei;

- se adauga ciolanul fiert si dezosat;

- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;

- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.



O servesti in painici cu seminte (preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole. Servesti cu ceapa rosie/ardei iute/ smantana, dupa cum iti place.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA

CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA

Aceasta ciorba e tare gustoasa si niciodata nu o gatesc fara tarhon, pe care il conserv in otet si

10 voturi    5 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se

11 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • alba
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • sare dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta