Fasole cu ciolan servita in paine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fasole cu ciolan servita in paine

Ingrediente

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare, alba
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • sare dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde

Mod de preparare

- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;

- ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;

- fasolea se pune la fiert in apa rece (dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);

- se lasa la fiert cca. 1 ora;

- intre timp se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si cartoful, se taie marunt si se calesc in putin ulei;

- se adauga ciolanul fiert si dezosat;

- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;

- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.

O servesti in painici cu seminte (preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole. Servesti cu ceapa rosie/ardei iute/ smantana, dupa cum iti place.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci