Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata).
Se spala din nou si se pune la fiert (eu o pun in oala cu presiune) cu o lingura de sare.
Dupa ce a fiert, atunci, fierbinte se pune in blender si se sfarima pina la omogenizare completa , ea trebuie sa aiba consistenta smintinii ( se mai intareste cind se raceste )
Se amesteca imediat usturoiul tocat si omogenizat, piperul si boiaua de ardei iute .
Separat se face pirgalasul : ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline pina straluceste si apoi se da deoparte si imediat se pune boiaua de ardei dulce.
Jumatate din acest pirgalas se pune peste fasole si se amesteca iar restul se pune in farfurie, peste fasolea deja aranjata ca portie.
Slanina se taie felii groase cam de 1/2 cm si se cresteaza pina aproape de soric, se prajeste in tigaia incinsa pina se rumeneste usor .
Alaturi de aceasta fasole merge piine sau mamaliga, fiecare ce maninca si ceva muratura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii