autor:

Daniela

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
500 g fasole boabe alba, 1 capatina de usturoi, ulei de masline, 2 cepe potrivite ca marime, sare, piper, boia de ardei dulce - o lingurita, boia de ardei iute - virf de cutit, slanina afumata - dupa pofta inimii sau dupa silueta

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata).
Se spala din nou si se pune la fiert (eu o pun in oala cu presiune) cu o lingura de sare.
Dupa ce a fiert, atunci, fierbinte se pune in blender si se sfarima pina la omogenizare completa , ea trebuie sa aiba consistenta smintinii ( se mai intareste cind se raceste )
Se amesteca imediat usturoiul tocat si omogenizat, piperul si boiaua de ardei iute .
Separat se face pirgalasul : ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline pina straluceste si apoi se da deoparte si imediat se pune boiaua de ardei dulce.
Jumatate din acest pirgalas se pune peste fasole si se amesteca iar restul se pune in farfurie, peste fasolea deja aranjata ca portie.
Slanina se taie felii groase cam de 1/2 cm si se cresteaza pina aproape de soric, se prajeste in tigaia incinsa pina se rumeneste usor .
Alaturi de aceasta fasole merge piine sau mamaliga, fiecare ce maninca si ceva muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

  • Fara foto

    mirela , 24 aprilie 2010

    asta da fasole frecata nu batuta........

    • Fara foto

      mirela , 24 aprilie 2010

      asta da fasole frecata f.f.f.buna

    • Fara foto

      Angy , 16 martie 2010

      Buna,buna--Chiar nu am mai mancat de cativa ani buni o fasolica batuta!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Da ce bine mai arata!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte gustoasa.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      bun rau !!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata bine si-mi face pofta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      da buna mai este!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Arata tare bine...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Delicioasa! Eu am intotdeauna unborcan de ardei iuti in otet pentru fasolea uscata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      O bunatate! Vreau si eu o portie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe alba
  • 1 capatina de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce - o lingurita
  • boia de ardei iute - virf de cutit
  • slanina afumata - dupa pofta inimii sau dupa silueta

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Bors de  gaina

Bors de gaina

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Conopida la cuptor