autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Ingrediente
Aproximativ 1/2 kg fasole proaspata pastai, 2-3 morcovi, 1 ceapa, 2 lingurite boia dulce, 100 ml ulei, 2-3 catei de usturoi, cimbru, piper macinat, sare, otet de mere cu miere, 4 lingurite amidon alimentar, 1 legatura patrunjel verde., , 300-400 g carne de porc(pulpa)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare.
Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.
Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat sau proaspat, potrivim gustul mancarii cu sare, inacrim usor mancarea cu otet de mere cu miere, care ii va da un gust placut, usor dulce-acrisor. Sa va spun o smecherie, otetul de mere cu miere, este mult mai gustos si sanatos decat otetul din vin, eu il folosesc la inacritul ciorbelor si al salatelor de cruditati. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa, care se adauga la mancare si obtinem un sos fin. Amestecam sa nu se faca cocoloase, clocotim mancarea 1 minut, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu bucatele de carne fiarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare din pastai de fasole cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla

6 voturi    7 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Mancarica de pui cu gutui

Mancarica de pui cu gutui

Mod de preparare: Cartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm.

0 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ganea Stan , 28 mai 2013

    servita separat, carnea mai ia gustul mancarii sau ramane ca un fel de ''rasol'' servita see you o garnitura de fasole pastai?

  • Fara foto

    Ganea Stan , 28 mai 2013

    totul e grozav! Cand se adauga carne fiarta?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Lucia, multumesc de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Draga bucatar, poate nu ai citit pana la sfarsit reteta, am scris ca mancarica se serveste cu bucatele de carne fiarta, sper sa intelegi. Multumesc pt comentariu.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Foarte, foarte gustoasa mancarica!

    • Fara foto

      bucatarul (Bucatar) , 08 ianuarie 2012

      poate nu vad eu bine sau nam inteles ceva....dar carnea cand se adauga???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Tatiana, cu tot dragul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Da, Adelina, acum este timpul ei.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Epoca de vârf pentru fasole verde!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Salvam reteta ta si multumim frumos pt ea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Da, sunt bune Constanta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc Licuta.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Arata grozav!!!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      TeoBucatar, a fost apreciata de famile, s-a mancat tot ce am facut.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Da TeoBucatar, este buna, buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Imi plac pastarile foarte mult 1

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Super cu fasolea proaspata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Multumesc frumos, divinainbucatrie

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Buna mancarica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aproximativ 1/2 kg fasole proaspata pastai
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia dulce
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare
  • otet de mere cu miere
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 300-400 g carne de porc(pulpa)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Lucia, multumesc de aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui dulce-acrisor