autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Fasole verde cu afumatura si cabanos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 500 g fasole verde, 100 g afumatura, 300 g cabanos, 1 ceapa, 1 rosie, 4 linguri ulei pentru calit, ulei pentru prajit cabanosul, cateva fire de patrunjel, 50 ml bulion sau ketchup, sare, piper, chili, paprika, 2-3 lingurite faina, optional 3-4 catei usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Fasolea verde curatata si spalata se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare sau in vasul de fiert in aburi, aproximativ 20-25 minute.
In alta craticioara caliti in ulei ceapa tocata, costita taiata bucatele si rosia decojita si taiata feliute. Adaugati putina apa, bulion, ketcup, condimentati dupa gust si dupa 10 minute adaugati faina desfacuta in putina apa. Dupa ce mai da cateva clocote adaugati verdeata tocata.
Intr-o tigaie prajiti cabanosul bucati de 7-8 cm lungime si crestat din loc in loc.
Pe farfurie se aseaza bucati de cabanos prajit, pastai de fasole verde intregi (cine doreste le poate asezona cu usturoiul zdrobit) iar langa adaugati si sosul cu afumatura. Garnisiti cu verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu afumatura si cabanos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu cartofi la cuptor

Chiftelute cu cartofi la cuptor

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit dupa reteta ta o mancarica de fasole verde, dar cu carnat "Debreczin" in loc de "Cabanos" si a iesit minunat! La toata lumea le-a placut :-)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Multumesc mult de tot. Ma bucur ca va place. Mai am. :)

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    O delicatesa.....

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Felicitari, arata excelent!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Tare buna fasolea ta cu carnati Doina.... Si noua ne place mult !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Doamneda ce bine arata. Parca imi si miroasa carnaciorii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Minunat, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 g fasole verde
  • 100 g afumatura
  • 300 g cabanos
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4 linguri ulei pentru calit
  • ulei pentru prajit cabanosul
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml bulion sau ketchup
  • sare
  • piper
  • chili
  • paprika
  • 2-3 lingurite faina
  • optional 3-4 catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat prajit cu ceapa