autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Fatayer cu doua umpluturi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 29 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 29 iulie 2012

Ingrediente
Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac eu le-am pregatit si cu mozzarella ., Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay., , Ingrediente pentru fatayer:, , 250 g faina, 1 lingurita de sare, 2 linguri ulei de masline, 120 ml de apa calda, , Umplutura 1 :, , mozzarella, patrunjel, , Umplutura 2 :, , 2 lingurite ulei de masline, 400 g spanac, 4 fire de ceapa verde, sare de mare si piper, 2 linguri seminte de pin, 100 g branza ricotta, coaja de lamaie rasa fin, un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri)., , Pentru servit :, , iaurt gras (grecesc)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:



Cerne faina cu sarea intr-un castron,fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.

Amesteca pana obtii un aluat omogen.Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.



Imparte-l in doua bucati .Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute..



Pentru umplutura 1 :



Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.

Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intindaaaaaaaa !:)



Pentru umplutura 2 :



Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut.Absoarbe grasimea de p4e el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca,apoi taie-l fasii mari.

Ceapa se opareste in apa sarata un minut,se racoreste in apa rece,se scurge si se sterge.

Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust.Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.

Se incinge cuptorul ,se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm.Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura.Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.

Se coc 10-15 minute ,pana devin brun-aurii.





Serviti cu iaurt grecesc .



Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi .



Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatayer cu doua umpluturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Delicioase! In Iordania la umplutura cu spanac se adauga si ardei iute macinat sau taiat marunt; de asemenea se poate face si umplut cu oregano verde. O seara buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac eu le-am pregatit si cu mozzarella .
  • Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay.
  • Ingrediente pentru fatayer:
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 120 ml de apa calda
  • Umplutura 1 :
  • mozzarella
  • patrunjel
  • Umplutura 2 :
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 400 g spanac
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare de mare si piper
  • 2 linguri seminte de pin
  • 100 g branza ricotta
  • coaja de lamaie rasa fin
  • un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri).
  • Pentru servit :
  • iaurt gras (grecesc)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase! In Iordania la umplutura cu spanac se adauga si ardei iute macinat sau taiat marunt; de asemenea se poate face si umplut cu oregano verde. O seara buna!

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce