autor:

tania

» » Paste si pizza

Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 martie 2016

Ingrediente
-450-500 g piept de pui dezosat, -1 pachet de paste fettuccine-500g, -250 g mozzarella, -2-3 linguri zeama lamaie, -2-3 lingurite ghimbir ras, -2 linguri vegeta sau mirodenia, -1 cutie ciuperci- 220 g (sau 350 g proaspete), -30 ml ulei masline, -1 ardei gras verde mijlociu, -1kg crema pentru gatit(Master Gourmet), -3-4 catei usturoi, -1 ceapa mijlocie, -sare, piper dupa gust, -jumatate de pahar de apa(120 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa recunostem ca este o mancare foarte gustoasa si satioasa, dar ce-i drept contine multe calorii.De aceea nu o repetam prea des, dar trebuie incercata, macar o data pe luna sau doua. Pastele fettuccine, eu una le consider mai gustoase decat celelalte paste, desigur ca le putem prepara si cu sos alb si carne, sau cu legume, cum ar fi broccoli.Eu am folosit crema Master Gourmet Chef, care se gaseste in comert si in Romania, ca de altfel si pastele fettuccine. Si acum sa incepem prepararea retetei noastre.
Vom taia usturoiul rondele nu prea subtiri, pe care le punem la prajit intr-o cratita in 2-3 linguri de ulei de masline, pana se rumenesc putin si intre timp vom toca ceapa marunt.Dupa ce s-a rumenit vom stinge cu zeama de lamaie si adaugam ceapa pe care o vom lasa sa se caleasca la foc potrivit.Dupa ce s-a calit adaugam ardeiul tocat marunt si ciupercile taiate marunt si scurse bine de zeama lor.Daca aveti ciuperci proaspete le puteti inlocui pe cele conservate. Adaugam ghimbirul ras, vegeta, sarea si piperul.Trebuie sa tinem cont ca vegeta deja contine sare si sa punem sare mai putina.Dupa 5 minute adaugam o jumatate de pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit, timp de 5-7 minute pana cand carneade pui este gatita, apoi inchidem focul.Intr-o alta oala mai inalta se pun la fiert pastele in apa rece cu sare si putin ulei.Pastele fiind destul de subtiri, dupa ce s-au desfacut fierb suficient de repede.Din momentul fierberii va trebui sa invartim mai des pentru a nu se lipi intre ele.Dupa ce vor da primul clocot le vom lasa inca 5 minute(dar sa urmarim si indicatia de pe pachet).Dupa ce au fiert se scurg de apa si se clatesc cu putina apa rece pentru a evita lipirea intre ele.In aceeasi oala unde au fiert pastele vom pune crema si jumatate din cantitatea de mozzarella si le punem la foc mic, iar peste ele adaugam pastele scurse bine de apa;nu trebuiesc lasate prea mult ca se vor lipi intre ele,de aceea totul trebuie sa fie pregatit din timp, iar fierberea pastelor se face in final.Dupa ce crema si pastele au dat un clocot adaugam compozitia cu carne de pui si mai lasam 2-3 minute la foc mic, dar trebuie sa invartim permanent pentru a evita lipirea continutului de oala.Vom turna totul intr-un vas mai incapator(eu am folosit un vas ceramic mare)si deasupra am presarat mozzarella ramasa.Vom pune vasul in cuptorul incins, la temperatura de 200 de grade, timp de 15-20 minute pana se topeste mozzarella si se rumeneste putin partea exterioara.Eu am incercat si o alta metoda care de fapt multi o folosesc, nu se pun pastele la cuptor ci acestea bine scurse de apa si usor clatite se pun direct in farfurii in momentul servirii iar deasupra se toarna sosul alb sau crema care a fost amestecat(a) cu carnea de pui si se presara mozzarella. Dar dupa ceva incercari am ajuns la concluzia ca atunci cand stau in cuptor cateva minute, pastele capata alt gust si au o aroma deosebita de la crema si carnea de pui, iar mozzzarella care se topeste le da un gust apetisant.Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam 5 minute sa se raceasca si se pot servi imediat. De fapt ele sunt gustoase fierbinti ca sa simtim mozzarela topita si daca le servim imediat sunt moi si au sos mai mult, dar daca le lasam mai mult sa se raceasca pastele vor absorbi mult din sosul format si le putem taia cu cutitul ca pe o budinca din paste.
Sunt foarte delicioase si aromate si mult apreciate mai ales de tineri...!
Va doresc pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Blatul de pizza se unge cu un mix facut din ketchup si condimente (cate putin din fiecare, pana va

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

Puneti pastele la fiert in 3 litri de apa clocotita cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet. Curatati

22 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • -450-500 g piept de pui dezosat
  • -1 pachet de paste fettuccine-500g
  • -250 g mozzarella
  • -2-3 linguri zeama lamaie
  • -2-3 lingurite ghimbir ras
  • -2 linguri vegeta sau mirodenia
  • -1 cutie ciuperci- 220 g (sau 350 g proaspete)
  • -30 ml ulei masline
  • -1 ardei gras verde mijlociu
  • -1kg crema pentru gatit(Master Gourmet)
  • -3-4 catei usturoi
  • -1 ceapa mijlocie
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -jumatate de pahar de apa(120 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni alla carne cu sos mamma rossa