Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

Ingrediente

  • -450-500 g piept de pui dezosat
  • -1 pachet de paste fettuccine-500g
  • -250 g mozzarella
  • -2-3 linguri zeama lamaie
  • -2-3 lingurite ghimbir ras
  • -2 linguri vegeta sau mirodenia
  • -1 cutie ciuperci- 220 g (sau 350 g proaspete)
  • -30 ml ulei masline
  • -1 ardei gras verde mijlociu
  • -1kg crema pentru gatit(Master Gourmet)
  • -3-4 catei usturoi
  • -1 ceapa mijlocie
  • -sare, piper dupa gust
  • -jumatate de pahar de apa(120 ml)

Mod de preparare

Trebuie sa recunostem ca este o mancare foarte gustoasa si satioasa, dar ce-i drept contine multe calorii.De aceea nu o repetam prea des, dar trebuie incercata, macar o data pe luna sau doua. Pastele fettuccine, eu una le consider mai gustoase decat celelalte paste, desigur ca le putem prepara si cu sos alb si carne, sau cu legume, cum ar fi broccoli.Eu am folosit crema Master Gourmet Chef, care se gaseste in comert si in Romania, ca de altfel si pastele fettuccine. Si acum sa incepem prepararea retetei noastre.

Vom taia usturoiul rondele nu prea subtiri, pe care le punem la prajit intr-o cratita in 2-3 linguri de ulei de masline, pana se rumenesc putin si intre timp vom toca ceapa marunt.Dupa ce s-a rumenit vom stinge cu zeama de lamaie si adaugam ceapa pe care o vom lasa sa se caleasca la foc potrivit.Dupa ce s-a calit adaugam ardeiul tocat marunt si ciupercile taiate marunt si scurse bine de zeama lor.Daca aveti ciuperci proaspete le puteti inlocui pe cele conservate. Adaugam ghimbirul ras, vegeta, sarea si piperul.Trebuie sa tinem cont ca vegeta deja contine sare si sa punem sare mai putina.Dupa 5 minute adaugam o jumatate de pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit, timp de 5-7 minute pana cand carneade pui este gatita, apoi inchidem focul.Intr-o alta oala mai inalta se pun la fiert pastele in apa rece cu sare si putin ulei.Pastele fiind destul de subtiri, dupa ce s-au desfacut fierb suficient de repede.Din momentul fierberii va trebui sa invartim mai des pentru a nu se lipi intre ele.Dupa ce vor da primul clocot le vom lasa inca 5 minute(dar sa urmarim si indicatia de pe pachet).Dupa ce au fiert se scurg de apa si se clatesc cu putina apa rece pentru a evita lipirea intre ele.In aceeasi oala unde au fiert pastele vom pune crema si jumatate din cantitatea de mozzarella si le punem la foc mic, iar peste ele adaugam pastele scurse bine de apa;nu trebuiesc lasate prea mult ca se vor lipi intre ele,de aceea totul trebuie sa fie pregatit din timp, iar fierberea pastelor se face in final.Dupa ce crema si pastele au dat un clocot adaugam compozitia cu carne de pui si mai lasam 2-3 minute la foc mic, dar trebuie sa invartim permanent pentru a evita lipirea continutului de oala.Vom turna totul intr-un vas mai incapator(eu am folosit un vas ceramic mare)si deasupra am presarat mozzarella ramasa.Vom pune vasul in cuptorul incins, la temperatura de 200 de grade, timp de 15-20 minute pana se topeste mozzarella si se rumeneste putin partea exterioara.Eu am incercat si o alta metoda care de fapt multi o folosesc, nu se pun pastele la cuptor ci acestea bine scurse de apa si usor clatite se pun direct in farfurii in momentul servirii iar deasupra se toarna sosul alb sau crema care a fost amestecat(a) cu carnea de pui si se presara mozzarella. Dar dupa ceva incercari am ajuns la concluzia ca atunci cand stau in cuptor cateva minute, pastele capata alt gust si au o aroma deosebita de la crema si carnea de pui, iar mozzzarella care se topeste le da un gust apetisant.Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam 5 minute sa se raceasca si se pot servi imediat. De fapt ele sunt gustoase fierbinti ca sa simtim mozzarela topita si daca le servim imediat sunt moi si au sos mai mult, dar daca le lasam mai mult sa se raceasca pastele vor absorbi mult din sosul format si le putem taia cu cutitul ca pe o budinca din paste.

Sunt foarte delicioase si aromate si mult apreciate mai ales de tineri...!

Va doresc pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise