autor:

raluka

» » Mancaruri cu carne

Ficatei si inimioare de pui cu lamaie

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Ingrediente
1kg ficatei si inimioare de pui, 3 catei de usturoi, 4 felii de lamaie, 150ml vin alb, 1 deget de ulei,sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se separa ficateii de inimioare,se curata de pielitele ramase,se taie ficatii in bucatele mai micute(sfat:nu foarte mici ca se sfarama in tigaie),se spala totul in 2,3 ape si se pun la prajit in ulei nu foarte incins(sare peste tot).Se pune un praf de sare,piper si se rumenesc la foc mediu.Usturoiul se toaca marunt si se pune peste ficati,se caleste 2-3min si se pune lamaia.Se caleste totul timp de 5 min sub capac la foc mic,amestecand din cand in cand.Se adauga vinul,se da focul mai mare si se caleste totul 2-3 min fara capac(ca sa iasa alcoolul).Se serveste cu salata,cartofi prajiti-natur,ceva acritura....sau pur si simplu.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si inimioare de pui cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Ne place mult!!! felicitãri:)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Foarte gustos. *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1kg ficatei si inimioare de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • 150ml vin alb
  • 1 deget de ulei,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

22 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Ne place mult!!! felicitãri:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aperitiv din muschiulet de porc