autor:

raluka

» » Mancaruri cu carne

Ficatei si inimioare de pui cu lamaie

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Ingrediente
1kg ficatei si inimioare de pui, 3 catei de usturoi, 4 felii de lamaie, 150ml vin alb, 1 deget de ulei,sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se separa ficateii de inimioare,se curata de pielitele ramase,se taie ficatii in bucatele mai micute(sfat:nu foarte mici ca se sfarama in tigaie),se spala totul in 2,3 ape si se pun la prajit in ulei nu foarte incins(sare peste tot).Se pune un praf de sare,piper si se rumenesc la foc mediu.Usturoiul se toaca marunt si se pune peste ficati,se caleste 2-3min si se pune lamaia.Se caleste totul timp de 5 min sub capac la foc mic,amestecand din cand in cand.Se adauga vinul,se da focul mai mare si se caleste totul 2-3 min fara capac(ca sa iasa alcoolul).Se serveste cu salata,cartofi prajiti-natur,ceva acritura....sau pur si simplu.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si inimioare de pui cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pastetă de ficat şi carne

Pastetă de ficat şi carne

Se taie ceapa şi se căleşte în grăsime de pasăre sau de porc, atât cât să se moaie puţin.

2 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Buzunare cu ciuperci

Buzunare cu ciuperci

Incepem cu ciupercile pe care le curatam le spalam. Razuim cateva ciuperci pt umplutura pe razatoarea

8 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Ne place mult!!! felicitãri:)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Foarte gustos. *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Ne place mult!!! felicitãri:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat de porc in sos de smantana