autor:

nicerose

» » Dulciuri diverse

Fidea dulce( Sewaiyon ka zarda)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1/2 kg fidea, 3 cani zahar, 1 cana apa, 4 linguri unt, 10 migdale tocate marunt, 10 buc. fistic tocat marunt, 6 cardamom macinat cu 1 lingurita zahar( se poate folosi si pudra de cardamom cam 1 lingurita rasa)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste untul intr-o tigaie si se pune pudra de cardamom.Se adauga fideaua si se amesteca repede pentru a se rumeni uniform. Se scoate fideaua pe o farfurie.

In alta cratita se face un sirop din apa si zahar.Inainte sa se ingroase se adauga fideaua rumenita si fructele uscate.

Se acopera cu un capac ,se da focul foarte mic si se lasa sa se evapore tot lichidul.

Se consuma calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea dulce( Sewaiyon ka zarda)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brownies-cu crema de branza

Brownies-cu crema de branza

Topim ciocolata cu untul,pe foc mic iar cand untul incepe sa devina lichid dam de pe foc si amestecam

2 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura de ciocolata cu migdale

Prajitura de ciocolata cu migdale

Se topeste untul cu ciocolata pe aburi,apoi se lasa sa se raceasca putin.Se bat ouale bine cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 15 %
129.99 lei
110.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Se pare ca este delicios.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte aromata! Este foarte populara in tarile arabe; se serveste si simpla, presarata cu scortisoara macinata.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Cred ca este tare bun!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg fidea
  • 3 cani zahar
  • 1 cana apa
  • 4 linguri unt
  • 10 migdale tocate marunt
  • 10 buc. fistic tocat marunt
  • 6 cardamom macinat cu 1 lingurita zahar( se poate folosi si pudra de cardamom cam 1 lingurita rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Se pare ca este delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă 3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

92 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca