Fidea galbena(fideos amarillos)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fidea galbena(fideos amarillos)

Ingrediente

  • -150 gr fidea groasa
  • -250 gr sepie
  • -2 ardei verzi
  • -1 ceapa
  • -1 rosie
  • -2 catei de usturoi
  • -100 ml vin alb
  • -50 ml ulei (eu am folosit cel ramas de la tonul din conserva)
  • -sare,1 praf colorant alimentar.
  • -2,5 litru apa fiarta.

Mod de preparare

-Ceapa,ardeiul,usturoiul si rosia se spala ,se taie marunt si se caleste in uleiul incins.

-Se scoate si se mixeaza.(optional...eu nu am mixat)

-Adaugam inapoi in cratita,adaugam sepia ,o calim 5 minute,impreuna cu prajeala mixata,adaugam vinul si sare si lasam sa fiarba pina ce se evapora tot vinul.

-Fierbem 1,5 litru apa si adaugam peste mincare,lasam sa fiarba cca 1 h sau pina ce sepia este moale.

-Acum adaugam fideaua groasa amestecam,si adaugam inca 1 litru de apa fiarta,si praful alimentar .

-amestecam din cind in cind si avem grija sa nu se lipeasca.Cind este gata ,trebuie sa mai ramina putina zeama,nu trebuie sa ramina prea uscata.

-Servim si acompaniem cu o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise