autor:

Alice85

» » Mancaruri cu peste

Fidea galbena(fideos amarillos)

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
-150 gr fidea groasa, -250 gr sepie, -2 ardei verzi, -1 ceapa, -1 rosie, -2 catei de usturoi, -100 ml vin alb, -50 ml ulei (eu am folosit cel ramas de la tonul din conserva), -sare,1 praf colorant alimentar., -2,5 litru apa fiarta.

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

-Ceapa,ardeiul,usturoiul si rosia se spala ,se taie marunt si se caleste in uleiul incins.
-Se scoate si se mixeaza.(optional...eu nu am mixat)
-Adaugam inapoi in cratita,adaugam sepia ,o calim 5 minute,impreuna cu prajeala mixata,adaugam vinul si sare si lasam sa fiarba pina ce se evapora tot vinul.
-Fierbem 1,5 litru apa si adaugam peste mincare,lasam sa fiarba cca 1 h sau pina ce sepia este moale.
-Acum adaugam fideaua groasa amestecam,si adaugam inca 1 litru de apa fiarta,si praful alimentar .
-amestecam din cind in cind si avem grija sa nu se lipeasca.Cind este gata ,trebuie sa mai ramina putina zeama,nu trebuie sa ramina prea uscata.
-Servim si acompaniem cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea galbena(fideos amarillos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fish finger (file de peste pane)

Fish finger (file de peste pane)

Fileul de peste se curata bine, se taie bucati de cca 2/10 cm. Se stropeste cu zeama de lamaie (dupa

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Ceva inedit pt mine, imi place.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

    Husni ,uleiul de la ton este ulei pe care eu l-am pastrat anterior.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    mmm apetisant

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      F.interesant.Tentant. Dar,scrie ca se pune uleiul de la ton.Care ton?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Tare interesanta reteta.Merita incercata.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Mersi frumos tuturor.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Arata foarte bine!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Initial am crezut ca este reteta Ramonei, dar apoi am vazut ca este a ta. Obisnuita cu ea la fructe de mare nici nu m-am mai uitat cine a facut-o. Cred ca este foarte carnoasa sepia. Nu am mancat niciodata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Buna reteta si mie imi plac pastele in orice forma si mai ales daca sunt si colorate,parca le mananci mai cu pofta.Ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Tare apetisant mai este!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunãtate!!!in Portugalia am vãzut cã se pãstreazã "tinta"(cerneala?!...) chiar pt. colorarea spaghetelor:)) este si varianta neagrã... Felicitãri pt. retetã*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte aromata si exotica! E un privilegiu sa ai la indemana produse pescaresti proaspete;cele congelate nu au aceeasi aroma.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      O reteta interesanta...as spune.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Exotica reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • -150 gr fidea groasa
  • -250 gr sepie
  • -2 ardei verzi
  • -1 ceapa
  • -1 rosie
  • -2 catei de usturoi
  • -100 ml vin alb
  • -50 ml ulei (eu am folosit cel ramas de la tonul din conserva)
  • -sare,1 praf colorant alimentar.
  • -2,5 litru apa fiarta.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ceva inedit pt mine, imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras