autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de merlucius cu sos L’ AIOLI

Autor: Ioana Chivu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Chivu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 august 2006

Ingrediente
1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu, sos L’AIOLI:, 250 gr maioneza, 5 catei usturoi, garnitura:, cartofi, morcovi, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Fileul de peste se va portiona, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul AIOLI format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.
Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.
Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu sos L’ AIOLI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau de primavara

Salau de primavara

Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se

11 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana