autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu rosii la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg file de pangasius, 500 g rosii proaspete, 300 ml bulion, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel si cimbru, 1 lamaie, cativa catei de usturoi, 2-3 foi de dafin, 2 lingurite baza pentru mancaruri (de ciuperci), 2 lingurite condimente pentru peste, 1/2 lingurita boia (iute), usturoi granulat, cimbru, maghiran, oregano, piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Dupa ce s-a dezghetat pestele (are o crusta de gheata de 20% din greutate), condimentati-l bine pe ambele parti cu boia, condimente pentru peste, baza pentru manzaruri, piper, dupa gust si ungeti-l cu 2 linguri de ulei de masline. Lasati-l sa stea cel putin 10 minute (se poate lasa si de seara pana a doua zi).
Puneti intr-o tava uleiul de masline ramas, bulionul, fileurile de peste, cateva frunze de patrunjel si cimbru, condimente si dati la cuptor pentru 20 minute acoperit cu folie de aluminiu.
Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati restul de condimente pentru peste, baza pentru mancaruri, usturoiul necuratat, zdrobit cu latul cutitului si rosiile curatate de pielita (vezi video) si feliate, asezate in strat peste fileuri. Dati din nou tava la cuptor, neacoperita, 25-30 minute.
Taiati jumatate de lamaie feliute subtiri si jumatate stoarceti-o. Pregatiti buchetele de frunzulite de patrunjel si cimbru pentru ornat platoul si garnitura. Eu am servit pestele cu cartofi natur cubulete.
Scoateti usor, cu o spatula, pestele pe un platou, stropiti-l cu zeama de lamaie si sos din tava, asezati garnitura langa fileuri si decorati cu verdeata si feliute de lamaie. Daca mai trebuie, presarati cu putin piper, usturoi granulat, etc. dupa gust.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu rosii la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou cu mamaliguta

Macrou cu mamaliguta

Macroul dupa ce a fost dat la sare, se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele pentru a

0 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Seppie cu mazare

Seppie cu mazare

Ceapa se taie ft fina ,se soteaza cu usturoiul si 2 linguri de ulei de masline,se adauga seppiile,se

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    o reteta buna! pangasiusul e poate cel mai greu de preparat (file) datorita faptului ca se inmoaie foarte mult si se destrama...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    Super bun !

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Din cate stiu eu fileul de orce fel nu tre sa stea f mult la cuptor se face f repede .

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg file de pangasius
  • 500 g rosii proaspete
  • 300 ml bulion
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel si cimbru
  • 1 lamaie
  • cativa catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (de ciuperci)
  • 2 lingurite condimente pentru peste
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • maghiran
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

o reteta buna! pangasiusul e poate cel mai greu de preparat (file) datorita faptului ca se inmoaie foarte mult si se destrama...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde