autor:

Ramona

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
2 bucati de file de pangasius, 2 oua, pesmet, sare, boia, piper, condiment pentru peste, o lamaie, , 6 cartofi, sare, frunze de patrunjel, 3 linguri de unt, maghiran, , pentru sos (sos dupa reteta tzatziki):, 200 ml smantana, marar, o lingurita rasa de zahar, 2 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei de masline, o jumatate de lingurita rasa de piper, sare, putin helas (sau suc de lamaie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Pestele pane:
Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, boia si se stropeste cu sos de lamaie. Se lasa cca. 10 min sa se marineze. Intre timp se bat cele 2 oua spuma, se adauga putina sare si putin condiment pentru peste. Se ia cate o bucata de file, se da prin pesmet si prin ou si se pune la prajit in ulei incins.

Garnitura de cartofi natur:
Se curata cartofii si se taie in patru, apoi se pun la fiert cu apa, sare si patrunjel verde. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se amesteca cu 3 linguri de unt, piper si maghiran. Se acopera si se lasa la cald.

Sosul:
Se zdrobeste usturoiul, se pune piperul, o lingura de helas, zaharul si se freaca cu 1-2 linguri de ulei. Se adauga smantana, se amesteca bine puna ce se face o spuma. Se pune mararul tocat si se lasa cca 15 min sa se patrunda aromele.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste  prajit,cu sos de coriandru

Peste prajit,cu sos de coriandru

Fileul de peste,curatat,se stropeste,din abundenta,cu zeama de lamiie si se lasa cel putin 3-4 ore;eu

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
crap prajit

crap prajit

se curata pestele de solzi, se taie in bucati dupa cum doresti. se sareaza si se pune delicat, se

5 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Katy Katyusca , 23 decembrie 2013

    asta o voi face de anul nou,e super bun

  • Fara foto

    Florin Oprea , 17 septembrie 2013

    aaaa mare bunatate si mami meu face la fel

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de file de pangasius
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare
  • boia
  • piper
  • condiment pentru peste
  • o lamaie
  • 6 cartofi
  • sare
  • frunze de patrunjel
  • 3 linguri de unt
  • maghiran
  • pentru sos (sos dupa reteta tzatziki):
  • 200 ml smantana
  • marar
  • o lingurita rasa de zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o jumatate de lingurita rasa de piper
  • sare
  • putin helas (sau suc de lamaie)

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Orez cu legume si somn african