autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Rulouri de peste cu vinete

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
cca 400 g file de merluciu, 1-2 vinete in functie de marime, cca 50 g cascaval ras, 2 rosii, un ardei iute, Pentru sos:, o lingura unt, 100 ml lapte sau iaurt,o lingurita faina,un galbenus, sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

28 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune untul,laptele,faina si
se amesteca la foc mic pana se topeste untul si se leaga(atentie amestecati continuu pentru a evita formarea de cocoloase).Apoi se adauga galbenusul ,sare,piper dupa gust si se mai fierbe cca 1-2 minute.
Separat vinetele se spala,se taie capetele si se taie felii subtiri pe lungime.
Se prajesc sau se rumenesc pe gratar pe ambele parti si se lasa la scurs pe hartie absorbanta in cazul celor prajite.
Pestele se spala,se taie bucati si se condimenteaza dupa gust.Bucatile de peste se pot pregati prajite (se dau printr-un amestec de faina cu malai) sau pe gratar,dupa care fiecare bucata de peste se infasoara in felii de vinete,se rade cascaval deasupra,se orneaza cu felii de rosie,se mai presara cascaval ras si se introduc putin la cuptor pentru gratinare. Se poate servi cu ardei iute si sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de peste cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii prajite

Hamsii prajite

Pestele se curata de intestine si se spala foarte bine sub jet de apa rece.Se pune pestele intr-o

16 voturi    18 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fitofag prajit

Fitofag prajit

Pestele eviscerat si curatat de solzi si branhii se spala bine si se portioneaza (capul si coada

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Multumesc mult...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Minunate aceste rulouri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Multumesc si cu siguranta o sa va placa...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      mihai , 31 mai 2010

      interesanta reteta, o sa incerc in seara asta. multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Multumesc...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Excelent!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Multumesc...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      foarte ingenioasa ideea. Arata foarte frumos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bun! Imi place cum au iesit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

28 voturi

Ingrediente

  • cca 400 g file de merluciu
  • 1-2 vinete in functie de marime
  • cca 50 g cascaval ras
  • 2 rosii
  • un ardei iute
  • Pentru sos:
  • o lingura unt, 100 ml lapte sau iaurt,o lingurita faina,un galbenus
  • sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Homar Belle-Vue