Intr-o craticioara se pune untul,laptele,faina si
se amesteca la foc mic pana se topeste untul si se leaga(atentie amestecati continuu pentru a evita formarea de cocoloase).Apoi se adauga galbenusul ,sare,piper dupa gust si se mai fierbe cca 1-2 minute.
Separat vinetele se spala,se taie capetele si se taie felii subtiri pe lungime.
Se prajesc sau se rumenesc pe gratar pe ambele parti si se lasa la scurs pe hartie absorbanta in cazul celor prajite.
Pestele se spala,se taie bucati si se condimenteaza dupa gust.Bucatile de peste se pot pregati prajite (se dau printr-un amestec de faina cu malai) sau pe gratar,dupa care fiecare bucata de peste se infasoara in felii de vinete,se rade cascaval deasupra,se orneaza cu felii de rosie,se mai presara cascaval ras si se introduc putin la cuptor pentru gratinare. Se poate servi cu ardei iute si sos.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii