Ingrediente
600 gr. file de peste alb spalat bine (salau, cod, merluciu), 500 gr. de rosii spalate, 2 cepe curatate si spalate, 6-7 catei de usturoi curatati si spalati, sare, piper proaspat macinat, 4 linguri de ulei, 2 linguri de mustar, 1 legatura de patrunjel verde spalat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Pregatim aragazul si o tigaie pentru sos in care punem 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa si usturoiul si calim timp de 2-3 minute. Cand ceapa devine translucida, adaugam rosiile. Condimentam cu sare si piper si amestecam. Lasam sa fiarba incet timp de 5-7 minute, fara capac. Cand legumele sunt moi, inchidem aragazul.
Stergem bine fileurile de pestele cu un prosop absorbant. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat pe ambele parti. Pregatim sosul de mustar. Amestecam bine mustarul cu uleiul ramas (2 linguri) si patrunjelul tocat. Pregatim un vas termorezistent.
Punem sosul de legume in vasul termorezistent. Asezam deasupra fileurile de pestele condimentate. Ungem fiecare file de peste cu pasta de mustar si patrunjel.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu si il introducem in cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute.
Scoatem din cuptor si servim, de preferinta cu cartofi fierti.
Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/file-de-peste-la-cuptor-cu-mustar-patrunjel-si-rosii.html
POFTA BUNA!