Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si gustoasa.
Am scos file-ul de peste la dezghetat. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucati mai mari, si morcovii pe care i-am taiat rondele, apoi i-am pus la fiert cu putina sare presarata peste.
Intr-un bol am batut ouale cu putina sare si cu pesmetul pana au devenit spuma.
Am pus o tigaie cu ulei la incins, am dat file-ul de peste prin faina si apoi prin ou (am mai batut oul din cand in cand ca sa ramana spuma) si l-am pus la prajit, intorcand-ul pe ambele parti pana a devenit auriu. La fel am procedat si cu restul de bucati de peste, iar la final le-am scos pe o farfurie cu servetele pentru a trage surplusul de ulei.
Dupa ce s-au fiert, am scurs legumele de apa si le-am aranjat pe un platou, le-am stropit cu uleiul de masline, putin piper si le-am ornat cu patrunjel. Pe marginea platoului cu legume am aranjat file-ul pane si l-am stropit cu helas (nu am avut lamaie).
Deoarece nu sunt o amatoare de sare, mi-a fost de ajuns faptul ca legumele au fiert in apa cu sare si ca am batut ouale cu putina sare.
Pofat buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii