autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu peste

File de peste pane cu legume natur

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
500gr file peste, 4-5 cartofi mari, 2-3 morcovi potriviti, 4 oua, 2 lingurite pesmet, faina, 1 lingura ulei masline, sucul de la o lamaie/helas, 3-4 fire patrunjel proaspat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si gustoasa.
Am scos file-ul de peste la dezghetat. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucati mai mari, si morcovii pe care i-am taiat rondele, apoi i-am pus la fiert cu putina sare presarata peste.
Intr-un bol am batut ouale cu putina sare si cu pesmetul pana au devenit spuma.
Am pus o tigaie cu ulei la incins, am dat file-ul de peste prin faina si apoi prin ou (am mai batut oul din cand in cand ca sa ramana spuma) si l-am pus la prajit, intorcand-ul pe ambele parti pana a devenit auriu. La fel am procedat si cu restul de bucati de peste, iar la final le-am scos pe o farfurie cu servetele pentru a trage surplusul de ulei.
Dupa ce s-au fiert, am scurs legumele de apa si le-am aranjat pe un platou, le-am stropit cu uleiul de masline, putin piper si le-am ornat cu patrunjel. Pe marginea platoului cu legume am aranjat file-ul pane si l-am stropit cu helas (nu am avut lamaie).
Deoarece nu sunt o amatoare de sare, mi-a fost de ajuns faptul ca legumele au fiert in apa cu sare si ca am batut ouale cu putina sare.
Pofat buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste pane cu legume natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme

16 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon in crusta de masline

Somon in crusta de masline

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza. Intr-o tigaie

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Multumesc frumos! :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Foarte gustos si sanatos preparatul tau ! Felicitari ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500gr file peste
  • 4-5 cartofi mari
  • 2-3 morcovi potriviti
  • 4 oua
  • 2 lingurite pesmet
  • faina
  • 1 lingura ulei masline
  • sucul de la o lamaie/helas
  • 3-4 fire patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Mamaliga "Minune"

Mamaliga "Minune"

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

Multumesc frumos! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pe?te se pun în ap? cu sare ?i zeam? de l?mâie pentru 10-15 minute. Dup? aceea se scurg bine ?i se pun în

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Crap în crusta de nuci