Ingrediente
500gr file peste, 4-5 cartofi mari, 2-3 morcovi potriviti, 4 oua, 2 lingurite pesmet, faina, 1 lingura ulei masline, sucul de la o lamaie/helas, 3-4 fire patrunjel proaspat, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
3 voturi
Mod de preparare
Am scos file-ul de peste la dezghetat. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucati mai mari, si morcovii pe care i-am taiat rondele, apoi i-am pus la fiert cu putina sare presarata peste.
Intr-un bol am batut ouale cu putina sare si cu pesmetul pana au devenit spuma.
Am pus o tigaie cu ulei la incins, am dat file-ul de peste prin faina si apoi prin ou (am mai batut oul din cand in cand ca sa ramana spuma) si l-am pus la prajit, intorcand-ul pe ambele parti pana a devenit auriu. La fel am procedat si cu restul de bucati de peste, iar la final le-am scos pe o farfurie cu servetele pentru a trage surplusul de ulei.
Dupa ce s-au fiert, am scurs legumele de apa si le-am aranjat pe un platou, le-am stropit cu uleiul de masline, putin piper si le-am ornat cu patrunjel. Pe marginea platoului cu legume am aranjat file-ul pane si l-am stropit cu helas (nu am avut lamaie).
Deoarece nu sunt o amatoare de sare, mi-a fost de ajuns faptul ca legumele au fiert in apa cu sare si ca am batut ouale cu putina sare.
Pofat buna!