autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu peste

FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - file salau - 0.640 kg, - ardei gras - 0.100 kg, - dovlecei - 0.100 kg, - patrunjel, - ciuperci champignon - 0.100 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare,, - usturoi pudra, oregano, - vin alb - 0.060 L, - vinete - 0.200 kg, - orez salbatic - 0.200 kg, - legume congelate - varza Bruxelles, morcovi, porumb - 0.320 kg, - unt - 0.080 kg, - inele de calamar - 0.200 kg, - oua - 1 buc, - faina - 0.100 kg, - lamaie - 0.060 kg, - sos creveti

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de masline, oregano, sare si praf de usturoi.
Fileul de salau se aromeaza cu sare si piper, dupa care se asambleaza o bucata peste cealalta , la mijloc punand legumele gatite anterior.Peste bucatile de peste se ruleaza felii de vinete (taiate pe lungime ),care au fost prajite in ulei de masline.Rulourile astfel obtinute se pun la cuptor , circa 12 min.
Orezul salbatic se fierbe in apa cu sare .
Legumele congelate se soteaza la tigaie in unt cu sare.
Inelele de calamar se dau prin faina , apoi prin ou batut si se prajesc in ulei.
Sosul de creveti se face astfel: crevetii baby(mici)se soteaza intr-o tigaie cu unt, sare, suc de lamaie si usturoi pudra.Se deglaseaza tigaia cu vin alb, apoi se adauga smantana lichida si se fierbe pana ce sosul capata consistenta necesara.
Pe mijlocul unei farfurii se aseaza orezul, deasupra se pun bucati de peste taiate din rulada,iar de jur-imprejur se pun legumele, calamarul si sosul de creveti. Se decoreaza cu lamaie si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu creveti

Orez cu creveti

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.Se

28 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Se pune ulei intr-o tava ce merge la cuptor, se aseaza pestele cu pielea in jos, se toarna untul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Reteta imi place,exprimarea este a unui bucatar sau ospatar,dar nu are importanta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Un deliciu...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Produsul final arata foarte bine!

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - file salau - 0.640 kg
  • - ardei gras - 0.100 kg
  • - dovlecei - 0.100 kg
  • - patrunjel
  • - ciuperci champignon - 0.100 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare,
  • - usturoi pudra
  • oregano
  • - vin alb - 0.060 L
  • - vinete - 0.200 kg
  • - orez salbatic - 0.200 kg
  • - legume congelate - varza Bruxelles
  • morcovi
  • porumb - 0.320 kg
  • - unt - 0.080 kg
  • - inele de calamar - 0.200 kg
  • - oua - 1 buc
  • - faina - 0.100 kg
  • - lamaie - 0.060 kg
  • - sos creveti

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Reteta imi place,exprimarea este a unui bucatar sau ospatar,dar nu are importanta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap