autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Filet de boeuf Wellington

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,2 kg fileu de vita, 125 g unt, 2 pachete de aluat frantuzesc, 1 cutie mare de ciuperci, , 10 g trufa (optional), 1 cutie mica de paté de foie gras, 1 pahar de Madera (sau Porto), , 1 paharel de cognac, 1 ou, sare, piper, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore.
Timp de 10 minute, se rumeneste fileul intr-o tigaie cu putin unt, pe toate partile, se flambeaza cu cognac, se scoate si se da deoparte sa se racoreasca. Se scoate sfoara si se despica pe lungime, dar nu de tot.
Se deglaseaza tigaia cu Madera, se da focul mic si se lasa sa scada putin, pina atinge o consistenta usor onctuoasa, se adauga 1/2 trufa taiata feliute (daca e de la borcanel se pune si un pic de suc). Se da focul la minim si se leaga sosul cu 50 g de unt taiat bucatele, amestecind tot timpul cu telul. Se pastreaza sosul la cald.
In restul de unt, se inabusesc ciupercile tocate pina nu mai iese zeama din ele. Se da deoparte, se amesteca cu restul de trufa taiata felii si se umple fileul cu acest amestec. Se inchide la loc muschiul si se tartineaza peste tot cu paté de foie gras. Se intinde foaia de aluat, se pune fileul la mijloc, se umezesc marginile cu un pic de ou batut, se infasoara in jurul fileului. Daca ramin resturi de aluat, se pot folosi pentru decorat. Se unge cu ou batut si se da la cuptor th7 (190°C) 25 minute. Se scoate, se taie felii si se prezinta sosul alaturi.
Ca garnitura, se pot servi soté de morcovi, ciuperci la cuptor, castane fierte sau manunchiuri de fasole verde infasurate in fisii subtiri de costita afumata si apoi fierte la vapori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Filet de boeuf Wellington" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Ciupercile se spala,se usuca si se taie felii.Amesteca carnea cu oul batut,pesmet,mustar,sucul de

13 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Limba cu cartofi natur si sos de marar

Limba cu cartofi natur si sos de marar

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

7 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg fileu de vita
  • 125 g unt
  • 2 pachete de aluat frantuzesc
  • 1 cutie mare de ciuperci
  • 10 g trufa (optional)
  • 1 cutie mica de paté de foie gras
  • 1 pahar de Madera (sau Porto)
  • 1 paharel de cognac
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocana de pui