autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu peste

Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 600 gr. fileuri de Pescada (Merluccius capensis), Condimente: sare, piper, curcuma sau caril, pãtrunjel sec, 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti, sucul de la o lãmâie, 6 linguri vin alb, 2 linguri fãinã, 2 ouã, optional oregano sec, Pt. orez:, 3 cãtei de usturoi tocati, 3-4 linguri ulei de mãsline, 2 rosii coapte tocate, fãrã pielitã, 300 gr. orez, 8 dl apã fierbinte, 1 legãturã coriandru,telinã sau pãtrunjel proaspãt tocat

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Fileurile se cond. cu sare si piper, usturoiul,sucul de lãmâie si vinul (am pus rosé).
Se lasã la marinat cca.20 min.
2)Fãina se amestecã bine cu ouãle,curcuma,sare sau vegeta,pãtrunjel sec...
Toarnã peste peste si amestecã bine.
3)Se frig fileurile in uleiul fierbinte,dupã ce s-au rumenit pe ambele pãrti, se scot si se pun intr-o farfurie cu hârtie absorbantã.
Orezul de tomate:
Se cãleste usturoiul in ulei.
Adaugã rosiile si mai lasã putin la foc mic, apoi orezul si apa,sare sau vegeta,coriandru tocat si lasã sã fiarbã la foc mic cu capac cca. 12 min.(am pus coriandru la urmã pt. cã am uitat :d
Se poate pune oregano sec si in aluatul pt. filete,si in orez:))
O altã garniturã pt. filete este salata rusã.
Salata Rusã:
500 gr. salatã rusã congelatã
sare,4 linguri de maionezã din comert
pãtrunjel tocat
Salata se fierbe si se strcoarã bine.
Rece,se cond. cu sare.
Amesteca cu maioneza si pãtrunjelul tocat.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Merluciu este unul din pestii mei preferati. Delicios preparatul.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Delicioase si aspectuoase.

  • mira (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Un fel sanatos si aromat in acelasi timp. Merita gatit!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Delicios..Imi place enorm pestele...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 600 gr. fileuri de Pescada (Merluccius capensis)
  • Condimente: sare
  • piper
  • curcuma sau caril
  • pãtrunjel sec
  • 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti
  • sucul de la o lãmâie
  • 6 linguri vin alb
  • 2 linguri fãinã
  • 2 ouã
  • optional oregano sec
  • Pt. orez:
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • 3-4 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii coapte tocate
  • fãrã pielitã
  • 300 gr. orez
  • 8 dl apã fierbinte
  • 1 legãturã coriandru,telinã sau pãtrunjel proaspãt tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Merluciu este unul din pestii mei preferati. Delicios preparatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune