Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 600 gr. fileuri de Pescada (Merluccius capensis)
  • Condimente: sare, piper, curcuma sau caril, pãtrunjel sec
  • 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti
  • sucul de la o lãmâie
  • 6 linguri vin alb
  • 2 linguri fãinã
  • 2 ouã
  • optional oregano sec
  • Pt. orez:
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • 3-4 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii coapte tocate, fãrã pielitã
  • 300 gr. orez
  • 8 dl apã fierbinte
  • 1 legãturã coriandru,telinã sau pãtrunjel proaspãt tocat

Mod de preparare

1)Fileurile se cond. cu sare si piper, usturoiul,sucul de lãmâie si vinul (am pus rosé).

Se lasã la marinat cca.20 min.

2)Fãina se amestecã bine cu ouãle,curcuma,sare sau vegeta,pãtrunjel sec...

Toarnã peste peste si amestecã bine.

3)Se frig fileurile in uleiul fierbinte,dupã ce s-au rumenit pe ambele pãrti, se scot si se pun intr-o farfurie cu hârtie absorbantã.

Orezul de tomate:

Se cãleste usturoiul in ulei.

Adaugã rosiile si mai lasã putin la foc mic, apoi orezul si apa,sare sau vegeta,coriandru tocat si lasã sã fiarbã la foc mic cu capac cca. 12 min.(am pus coriandru la urmã pt. cã am uitat :d

Se poate pune oregano sec si in aluatul pt. filete,si in orez:))

O altã garniturã pt. filete este salata rusã.

Salata Rusã:

500 gr. salatã rusã congelatã

sare,4 linguri de maionezã din comert

pãtrunjel tocat

Salata se fierbe si se strcoarã bine.

Rece,se cond. cu sare.

Amesteca cu maioneza si pãtrunjelul tocat.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise