Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 600 gr. fileuri de Pescada (Merluccius capensis), Condimente: sare, piper, curcuma sau caril, pãtrunjel sec, 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti, sucul de la o lãmâie, 6 linguri vin alb, 2 linguri fãinã, 2 ouã, optional oregano sec, Pt. orez:, 3 cãtei de usturoi tocati, 3-4 linguri ulei de mãsline, 2 rosii coapte tocate, fãrã pielitã, 300 gr. orez, 8 dl apã fierbinte, 1 legãturã coriandru,telinã sau pãtrunjel proaspãt tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
5 voturi
Mod de preparare
Se lasã la marinat cca.20 min.
2)Fãina se amestecã bine cu ouãle,curcuma,sare sau vegeta,pãtrunjel sec...
Toarnã peste peste si amestecã bine.
3)Se frig fileurile in uleiul fierbinte,dupã ce s-au rumenit pe ambele pãrti, se scot si se pun intr-o farfurie cu hârtie absorbantã.
Orezul de tomate:
Se cãleste usturoiul in ulei.
Adaugã rosiile si mai lasã putin la foc mic, apoi orezul si apa,sare sau vegeta,coriandru tocat si lasã sã fiarbã la foc mic cu capac cca. 12 min.(am pus coriandru la urmã pt. cã am uitat :d
Se poate pune oregano sec si in aluatul pt. filete,si in orez:))
O altã garniturã pt. filete este salata rusã.
Salata Rusã:
500 gr. salatã rusã congelatã
sare,4 linguri de maionezã din comert
pãtrunjel tocat
Salata se fierbe si se strcoarã bine.
Rece,se cond. cu sare.
Amesteca cu maioneza si pãtrunjelul tocat.
Poftã bunã!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Foarte bun!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Delicios..Imi place enorm pestele...