Reteta postata pe: 30 mai 2008
Ingrediente
Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina, 50 ml. apa, 100 gr. unt moale, 30 gr. zahar, 10 gr. sare, 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri, 50 gr parmezan ras, 1 ou pentru uns deasupra.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu parte de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptor 25-30 de min. la 180°.Daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu..
Daca ti-a placut reteta noastra "FLOARE DE CAMP" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009
In mod sigur este tare gustoasa...,iar prezentarea este grozava...
Czompa (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Arata foarte bine!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Arata tare, tare bine.
Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009
Ce interesanta idee. Felicitari, arata super!
cristina i. (Chef de cuisine) , 25 mai 2009
Arata super si cred ca este si foarte gustoasa reteta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009
Felicitari! Foarte faina ideea.