autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

FLOARE DE CAMP

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina, 50 ml. apa, 100 gr. unt moale, 30 gr. zahar, 10 gr. sare, 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri, 50 gr parmezan ras, 1 ou pentru uns deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu parte de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptor 25-30 de min. la 180°.Daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu..
Daca ti-a placut reteta noastra "FLOARE DE CAMP" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi

5 voturi    8 comentarii
5h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    Am facut-o si eu si e delicioasa. Nu e asa aratoasa ca cea originala dar e foarte buna. Sigur o mai fac!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Arata foarte bine!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Arata ft bine, felicitari. O idee minunata!

  • doina

    doina (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    De-abia astept sa-i uimesc pe ai mei cu aceasta forma draguta, asa cum ne-ai uimit si tu pe noi. Felicitari pentru prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      In mod sigur este tare gustoasa...,iar prezentarea este grozava...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Arata tare, tare bine.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Ce interesanta idee. Felicitari, arata super!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Arata super si cred ca este si foarte gustoasa reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Felicitari! Foarte faina ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie
  • se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina
  • 50 ml. apa
  • 100 gr. unt moale
  • 30 gr. zahar
  • 10 gr. sare
  • 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine
  • dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 ou pentru uns deasupra.

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Impletituri