autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FLORI DE MAI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
6 OUA,200 GRAME ZAHAR PUDRA.3 BUDINCI DE CAPSUNI SAU CIOCOLATA CARE SE FOLOSESC IN LOC DE FAINA, 1 PRAF DE COPT., CREMA 250 GRAME UNT, 150 ZAHAR PRAF,3 GALBENUSURI,50 ML ROM,, SPUMA DE ALBUSE: 3 ALBUSE, 150 GRAME ZAHAR PUDRA.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

ALBUSURILE SE BAT SPUMA TARE, SE ADAUGA, ZAHARUL, PRAFUL DE BUDINCA SI APOI 3 GALBENUSURI.
SE COACE BLATUL
DUPA CE SE RACESTE SE TAIE IN 2 SI SE INSIROPEAZA CU ROM
CREMA SE FREACA UNTUL PENTRU A SCOATE APA SI SE PUNE PESTE GALBENUSURILE FRECATE CU ZAHARUL SE ADAUGA ROMUL.
SE ORNEAZA CU SPUMA DIN 3 ALBUSE BATUTE PE ABURI SI AMESTECATE CU 150 GRAME ZAHAR PUDRA
Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE MAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu banane

Clatite cu banane

Se amesteca toate ingredientele pina se omogenizeaza bine si apoi se lasa compozitia jumatate de

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    IN LOC DE SPUMA DE ZAHAR FRECATA PE ABUR SE POATE ORNA SI CU FRISCA

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 OUA,200 GRAME ZAHAR PUDRA.3 BUDINCI DE CAPSUNI SAU CIOCOLATA CARE SE FOLOSESC IN LOC DE FAINA
  • 1 PRAF DE COPT.
  • CREMA 250 GRAME UNT
  • 150 ZAHAR PRAF,3 GALBENUSURI,50 ML ROM,
  • SPUMA DE ALBUSE: 3 ALBUSE
  • 150 GRAME ZAHAR PUDRA.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Fara foto

PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)

IN LOC DE SPUMA DE ZAHAR FRECATA PE ABUR SE POATE ORNA SI CU FRISCA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec din albusuri