autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FLORI DE MAI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
6 OUA,200 GRAME ZAHAR PUDRA.3 BUDINCI DE CAPSUNI SAU CIOCOLATA CARE SE FOLOSESC IN LOC DE FAINA, 1 PRAF DE COPT., CREMA 250 GRAME UNT, 150 ZAHAR PRAF,3 GALBENUSURI,50 ML ROM,, SPUMA DE ALBUSE: 3 ALBUSE, 150 GRAME ZAHAR PUDRA.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

ALBUSURILE SE BAT SPUMA TARE, SE ADAUGA, ZAHARUL, PRAFUL DE BUDINCA SI APOI 3 GALBENUSURI.
SE COACE BLATUL
DUPA CE SE RACESTE SE TAIE IN 2 SI SE INSIROPEAZA CU ROM
CREMA SE FREACA UNTUL PENTRU A SCOATE APA SI SE PUNE PESTE GALBENUSURILE FRECATE CU ZAHARUL SE ADAUGA ROMUL.
SE ORNEAZA CU SPUMA DIN 3 ALBUSE BATUTE PE ABURI SI AMESTECATE CU 150 GRAME ZAHAR PUDRA
Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE MAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Intr-o 100ml lapte se inmoaie piscoturile si apoi se rup bucatele mai mici si se pun cate 3 piscoturi

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    IN LOC DE SPUMA DE ZAHAR FRECATA PE ABUR SE POATE ORNA SI CU FRISCA

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 OUA,200 GRAME ZAHAR PUDRA.3 BUDINCI DE CAPSUNI SAU CIOCOLATA CARE SE FOLOSESC IN LOC DE FAINA
  • 1 PRAF DE COPT.
  • CREMA 250 GRAME UNT
  • 150 ZAHAR PRAF,3 GALBENUSURI,50 ML ROM,
  • SPUMA DE ALBUSE: 3 ALBUSE
  • 150 GRAME ZAHAR PUDRA.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Fara foto

PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)

IN LOC DE SPUMA DE ZAHAR FRECATA PE ABUR SE POATE ORNA SI CU FRISCA

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac din...bile