autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2015

Ingrediente
Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii., 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten, un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu, 4 linguri sirop de agave, miere sau zahăr, apă sau lapte vegetal, un praf de sare roz de Himalaya, ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce.
Preparăm un aluat de clătite ceva mai gros.
Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi siropul de agave, mierea sau zahărul.
Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm prin aluat ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.
Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

12 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post
Pate de soia

Pate de soia

Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert in

9 voturi    5 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii.
  • 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten
  • un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sirop de agave
  • miere sau zahăr
  • apă sau lapte vegetal
  • un praf de sare roz de Himalaya
  • ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turtite cu nuci