autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2015

Ingrediente
Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii., 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten, un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu, 4 linguri sirop de agave, miere sau zahăr, apă sau lapte vegetal, un praf de sare roz de Himalaya, ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce.
Preparăm un aluat de clătite ceva mai gros.
Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi siropul de agave, mierea sau zahărul.
Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm prin aluat ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.
Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Baghetă cu măr, țelină și hrean

Baghetă cu măr, țelină și hrean

Mai intai fierbem cartofii (spalati, curatati de coaja, taiati sferturi) in apa usor sarata; ii zdrobim

2 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post
Chiftelute manastiresti de post

Chiftelute manastiresti de post

Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se

12 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii.
  • 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten
  • un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sirop de agave
  • miere sau zahăr
  • apă sau lapte vegetal
  • un praf de sare roz de Himalaya
  • ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancarica de fasole verde