autor:

Dumitrache Anisoara

» » Aluaturi si Foietaje

Foaie pentru pateuri - tip foietaj

Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Ingrediente
1 kg. faina, 750gr. margarina, 300ml. apa minerala sau sifon, 1 lingura de zahar tos, 1 lingurita de otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca apa minerala cu zaharul, otetul si faina si se obtine un aluat potrivit de dens.Se inparte in 8 bucati. De asemenea se inparte si margarina in 8 bucati egale. Fiecare parte din aluat se intinde cat mai subtire posibil,peste care se intinde margarina cat mai bine de regula cu un cutit mai lung sau cu o spatula.Aluatul astfel uns se ruleaza ca o tigara dupa care se incolaceste obtinand o forma de melc.Dupa ce am rulat astfel toate cele 8 bucati,putem incepe sa intindem foaia pentru umplere.Se pune bucata de aluat in forma de melc in picioare pentru ca atunci cand intindem cu sucitorul foile formate prin rulare sa se aplatizeze si sa formeze foietajul.Acest tip de foietaj se poate folosi la forme de pateuri obisnuite sau pentru strudele cu umpluturi diverse(branza,carne tocata de vitel,ciuperci etc.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foaie pentru pateuri - tip foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTE

PLACINTE

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Am facut un aluat de paine din: faina, apa, ulei si sare. Am framantat bine si apoi l-am impartit

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 750gr. margarina
  • 300ml. apa minerala sau sifon
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingurita de otet

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitrache Anisoara
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se bat cu robotelul albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si praful de sare.(aluatul

8 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac