Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi si mai putina drojdie.Drojdia dizolvata cu zaharul in 150 ml de apa se incorporeaza cu faina atat cat sa devina un aluat moale si lasati sa creasca.Dupa peste maia adaugati cartofii pisati, uleiul si faina cat sa iasa un aluat consistent,elastic si uniform.Framantati bine este foarte important macar pentru 10 minute.La sfarsit adaugati si sarea.Si lasati sa dospeasca inca o data pana devine pufos di moale.Nu va speriati daca alautul e moale dupa ce a crescut caci trebuie rasturnat intr-o tava cu hartie de copt si intins cu mana un pic unsa cu ulei.Lasati inca o jumatate de ora sa se odihneasca in cuptorul stins si dupa cu degetele ii faceti adancituri pe toata suprafata si faceti saramura intr-un pahar normal de 2 parti apa si una ulei si o varsati peste aluat.Presarati cu ace de rozmarin si un pic de sare mare.Introduceti la cuptor la 180 de grade cam jumatate de ora pana se rumeneste.Pofta buna!!!!!!!!!!!
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii