autor:

fragolina bianca

» » Aluaturi si Foietaje

Focaccia cu rozmarin

Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
-700 g de faina alba de buna calitate, -3 cartofi fierti medii, -10 g de drojdie de bere, -2 linguri de zahar, -1 lingura de sare, -apa pentru dizolvat drojdia, -2 linguri ulei de masline pt aluat, -2 parti de apa si una de ulei de masline pentru saramura, -rozmarin ace

Dificultate: Redusa Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi si mai putina drojdie.Drojdia dizolvata cu zaharul in 150 ml de apa se incorporeaza cu faina atat cat sa devina un aluat moale si lasati sa creasca.Dupa peste maia adaugati cartofii pisati, uleiul si faina cat sa iasa un aluat consistent,elastic si uniform.Framantati bine este foarte important macar pentru 10 minute.La sfarsit adaugati si sarea.Si lasati sa dospeasca inca o data pana devine pufos di moale.Nu va speriati daca alautul e moale dupa ce a crescut caci trebuie rasturnat intr-o tava cu hartie de copt si intins cu mana un pic unsa cu ulei.Lasati inca o jumatate de ora sa se odihneasca in cuptorul stins si dupa cu degetele ii faceti adancituri pe toata suprafata si faceti saramura intr-un pahar normal de 2 parti apa si una ulei si o varsati peste aluat.Presarati cu ace de rozmarin si un pic de sare mare.Introduceti la cuptor la 180 de grade cam jumatate de ora pana se rumeneste.Pofta buna!!!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

14 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

  • 8 comentarii

  • Aliona Vieru , 06 decembrie 2015

    gustos,,,,,aroma din cuptor deja iti lasa gura apa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Ti-a iesit foarte frumoasa ficcacia. Si noi facem des si o mancam goala.

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Multumesc pt aprecieri si sper sa va placa daca o incercati!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      da dar e de masline uleiul dar am uitat sa specific.multumesc si cred ca intre prietene care gatesc nu se da cu dumneavoastra

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Excelenta reteta...Trebuie incercata...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Interesanta reteta dumneavoastra! Si eu o fac, aproximativ asemanator, dar pun pe ea ulei de masline.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Molto buona,complimenti!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • -700 g de faina alba de buna calitate
  • -3 cartofi fierti medii
  • -10 g de drojdie de bere
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de sare
  • -apa pentru dizolvat drojdia
  • -2 linguri ulei de masline pt aluat
  • -2 parti de apa si una de ulei de masline pentru saramura
  • -rozmarin ace

Raporteaza reteta

Retete
de fragolina bianca
PASTA RECE

PASTA RECE

Pasta se fierbe in apa sarata la foc mic.Am mai citit in alte retete de adaugare ulei in apa dar

3 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Caramele rustice

Caramele rustice

Intr-o tigaita puneti cu o lingura de unt carnea si o prajiti un pic amestecand des pana isi schimba

3 voturi    10 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ti-a iesit foarte frumoasa ficcacia. Si noi facem des si o mancam goala.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem