Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi si mai putina drojdie.Drojdia dizolvata cu zaharul in 150 ml de apa se incorporeaza cu faina atat cat sa devina un aluat moale si lasati sa creasca.Dupa peste maia adaugati cartofii pisati, uleiul si faina cat sa iasa un aluat consistent,elastic si uniform.Framantati bine este foarte important macar pentru 10 minute.La sfarsit adaugati si sarea.Si lasati sa dospeasca inca o data pana devine pufos di moale.Nu va speriati daca alautul e moale dupa ce a crescut caci trebuie rasturnat intr-o tava cu hartie de copt si intins cu mana un pic unsa cu ulei.Lasati inca o jumatate de ora sa se odihneasca in cuptorul stins si dupa cu degetele ii faceti adancituri pe toata suprafata si faceti saramura intr-un pahar normal de 2 parti apa si una ulei si o varsati peste aluat.Presarati cu ace de rozmarin si un pic de sare mare.Introduceti la cuptor la 180 de grade cam jumatate de ora pana se rumeneste.Pofta buna!!!!!!!!!!!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii