autor:

cristian-luca

» » Aluaturi si Foietaje

Focacia

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2009

Ingrediente
900g de faina, 2 plicuri de drojdie uscata, 500ml apa rece, o lingura(rasa) de sare, 2 linguri de ulei de masline, oregano sau rozmarin.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza uleiul de masline. Aluatul se lasa sa creasca o ora si 40 de minute dupa care se intinde(2 cm) in tava si se mai lasa la crescut 20 de minute. Inainte de a se introduce tava in cuptor se preseaza aluatul cu degetele, se presara oregano sau rozmarin si se unge cu ulei de masline. Se coace la foc mediu 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focacia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Radauti

Cozonac Radauti

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1

9 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Se poate pune putin cascaval ras pe langa condimente si cand este gata,Focaccia,se taie si pe fiecare bucata se asaza cate o felie de sunca Westfalia. E super buna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O bunatate.

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Se pot adauga si masline fara samburi,o minune

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Waw ce apetisanta e.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 900g de faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 500ml apa rece
  • o lingura(rasa) de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • oregano sau rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se amesteca zaharul cu faina, se incorporeaza untul si apoi se adauga apa, galbenusurile si razatura.Aluatul

5 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Se poate pune putin cascaval ras pe langa condimente si cand este gata,Focaccia,se taie si pe fiecare bucata se asaza cate o felie de sunca Westfalia. E super buna.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide