autor:

Maria-Luiza

» » Aluaturi si Foietaje

Foccacia

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
un cubulet drojdie (25gr.), 500 gr. faina, 250 ml. apa calduta, 6 linguri ulei masline, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se adauga 4 linguri ulei de masline si se framanta un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugati apa. Se framanta aluatul 10 minute, se intinde intr-o forma dretunghiulara, se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora intr-un loc cald.

Se incalzeste cuptorul la 230º C. Se inteapa aluatul din loc in loc cu degetele, se stropeste cu restul de ulei de masline, se presara sarea ramasa si cimbrul. Se da la cuptor 10 minute. Se micsoreaza focul la 190ºC si se mai lasa 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia

Paine Foccacia

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam

10 voturi    4 comentarii
30h
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna

10 voturi    16 comentarii
59 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Capitanu Elena , 08 ianuarie 2014

    EU PRESOR DEASUPRA MALAI,II DA UN GYST MULT MAI PLACUT

  • Loredana_3009

    Loredana_3009 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2013

    se poate face aluatul la masina de paine?

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Tare mult imi place foccacia!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      MIe imi place cum arata foccacia ta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata foarte bine,sunt sigura ca este si tare buna.Felicitari.

    • Fara foto

      ana , 25 noiembrie 2009

      focacia nu se face asa groasa, tre sa iasa k o foita de placinta f suptire si nu se pune cimbru se pune salvie sau .........numi aduc amine mai tre ceva

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Delicioasa.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      O reteta foarte buna pt perioada de post. Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Interesanta reteta, o voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • un cubulet drojdie (25gr.)
  • 500 gr. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

107 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Loredana_3009 (Chef de cuisine)

se poate face aluatul la masina de paine?

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine tigru