Reteta postata pe: 16 octombrie 2009
Ingrediente
un cubulet drojdie (25gr.), 500 gr. faina, 250 ml. apa calduta, 6 linguri ulei masline, cimbru
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se adauga 4 linguri ulei de masline si se framanta un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugati apa. Se framanta aluatul 10 minute, se intinde intr-o forma dretunghiulara, se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora intr-un loc cald.
Se incalzeste cuptorul la 230º C. Se inteapa aluatul din loc in loc cu degetele, se stropeste cu restul de ulei de masline, se presara sarea ramasa si cimbrul. Se da la cuptor 10 minute. Se micsoreaza focul la 190ºC si se mai lasa 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga
4 voturi
1 comentariu
25 min
In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam
1 vot
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012
MIe imi place cum arata foccacia ta.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Arata foarte bine,sunt sigura ca este si tare buna.Felicitari.
ana , 25 noiembrie 2009
focacia nu se face asa groasa, tre sa iasa k o foita de placinta f suptire si nu se pune cimbru se pune salvie sau .........numi aduc amine mai tre ceva
mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Delicioasa.....
Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
O reteta foarte buna pt perioada de post. Felicitari!
cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Interesanta reteta, o voi incerca.