autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Aluaturi si Foietaje

Foi cu amoniac

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte,o lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

59 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu amoniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu

  • Dina Anisor , 13 octombrie 2013

    sant foarte bune

Dificultate

Medie

Timp

45 min

59 voturi

Ingrediente

  • 2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte,o lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere