autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Aluaturi si Foietaje

Foi cu amoniac

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

54 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.


Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.


Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice c
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Japoneze

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dina Anisor , 13 octombrie 2013

    sant foarte bune

Dificultate

Medie

Timp

45 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de Otilia-Iulia Uilacan

Prajitura de ananas

Intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul,pe baie de abur.Cand s-a albit crema se scoate vasul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura secuiasca

Aluatul:Se freaca untul spuma,se adauga zaharul,ouale,faina,bicarbonatul si se da compozitia la rece.Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Caramele

Se pun toate intr-o cratita pe foc moale si se amesteca mereu cu o lingura de metal pana se ingroasa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje