autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Foi de napolitana cu ciocolata

Autor: manu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2014

Ingrediente
1 pachet foi napolitana, 150 ml apa, 200 g margarina sau unt, 500 g zahar, 250 g lapte praf, 50 g cacao, 100 g nuci prajite

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste si se leaga ca siropul de dulceata. Se cerne cacaua si se adauga peste sirop si se fierbe 3 minute. Se da jos de pe foc si se adauga margarina, amestecand pana se incorporeaza. Se va adauga si laptele praf cernut inainte. Adaugam apoi si nucile prajite si maruntite amestecand mereu. Se pune o foaie de napolitana si se toarna aproximativ 1/2 din ciocolata. Se pune o alta foaie peste ciocolata si se pune si cealalta jumatate de ciocolata. La sfarsit punem a 3 foaie de napolitana si punem o greutate peste prajitura ca sa se aseze bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci

Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci

Se sparg ouale si se bat bine. Se pun la bain-marie si se bat incontinuu. Se adauga zaharul si cele

15 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Covrigei  insiropati

Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi napolitana
  • 150 ml apa
  • 200 g margarina sau unt
  • 500 g zahar
  • 250 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata