autor:

Alice Ciobanu

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj cu bacon si cascaval

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2011

Ingrediente
1 pachet de foietaj de 800 gr, 100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama, cica), 300 gr bacon, 200 gr cascaval, 2 oua, 1 galbenus pentru uns, seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe.
Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret de maxim maximorum 2 minute. Cele doua oua le-am zbatut foarte bine si apoi le-am adaugat peste movila de cascaval ras prin razatoarea mare :P. Intr-o tava am pus o hartie de copt am pus peste aceasta o bucata de foietaj (adica bucata dintr-un pachet 2*400gr got it?) si am pus peste ea un strat de salamior si bacon. Peste acesta am pus casacavul cu ou si am acoperit cu cealalta bucata de foietaj. am uns cu un galbenus de ou si am presarat deasupra seminte de susan.
L-am crestat asa pe ici - colo cat sa se patrunda mai bine la foc si am predat foietajul cuptorului, incins in prealabil.
L-am lasat asa cam 35 minute la temperatura medie-potrivita, supravegheat indeatent.
Cand a fost dragut rumenit l-am scos si l-am lasat la racit in tava, dupa care l-am taiat in patrate marisoare... si l-am devorat a doua zi...pe drum...
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Empanada gallega

Empanada gallega

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac

Saratele cu mac

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au

19 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj de 800 gr
  • 100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama
  • cica)
  • 300 gr bacon
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa