autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 200 gr margarina, 1 ou, 1 lingura otet, 2 linguri ulei, 100 ml apa calduta, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.
Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.
Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.
Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.
Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile. Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.
Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus. Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.
Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada). 1)Preparã

9 voturi    10 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Bulgari de paine cu telemea

Bulgari de paine cu telemea

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iacovache Ana , 27 mai 2015

    super buna!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
mia

mia (Chef de cuisine)

Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)