autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 200 gr margarina, 1 ou, 1 lingura otet, 2 linguri ulei, 100 ml apa calduta, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.
Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.
Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.
Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.
Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile. Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.
Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus. Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.
Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.
Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca. Se adauga faina si se framanta pana se
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

10 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iacovache Ana , 27 mai 2015

    super buna!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

42 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive
Coliva

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse
mia

mia (Chef de cuisine)

Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje