autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 200 gr margarina, 1 ou, 1 lingura otet, 2 linguri ulei, 100 ml apa calduta, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.
Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.
Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.
Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.
Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile. Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.
Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus. Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.
Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu nuci

Paine cu nuci

Voi mancati atunci cand erati copii, nuci din gradina, cu paine proaspata? Eu, daaa!! Si cum am amintiri

4 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iacovache Ana , 27 mai 2015

    super buna!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
mia

mia (Chef de cuisine)

Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
COZONAC CU COCA OPARITA